در مقالات پیشین در مورد علائم، تشخیص و درمان بیماری پارکینسون و روش های بهبود آن را بررسی کردیم در این مقاله تغذیه بیماران پارکینسون را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

علائم پارکینسون و دلیل به وجود آمدن آن

تشخیص و درمان پارکینسون

کاردرمانی پارکینسون

نزدیک به 1 میلیون نفر به بیماری پارکینسون مبتلا می باشند که هر ساله 60 هزار نفر این بیماری را تجربه می­کنند.

علائم آن در افراد مختلف متفاوت است که معمولاً شامل تشج، لرزش و درد عضلات است. عواملی که باعث بروز  پارکینسون می­شوند، در این مقاله مورد بررسی قرار گرفته است.

از آنجا که پارکینسون به کمبود سلول های دوپامین در بدن مربوط می­باشد، محققان به دنبال راه هایی برای افزایش طبیعی دوپامین به وسیله رژیم غذایی هستند. علائم ثانویه پارکینسون مانند زوال عقل و سردرگمی نیز با تغییر روش زندگی مانند رژیم و ورزش بهبود می­یابد.

گاهی اوقات پیشنهاد می­شود از غذاهای سرشار از آنتی اکسیدان برای کاهش استرس اکسیداتیو در مغز استفاده شود.

لوودوپا (Sinemet) و بروموکریپتین (Parlodel) داروهایی هستند که بسیاری از افراد از آن ها  برای مدیریت علائم بیماری پارکینسون استفاده می کنند. اما هیچ درمانی برای قطع دائمی این بیماری وجود ندارد.

از آنجا که هیچ درمانی برای پارکینسون وجود نداشته و داروهای تجویز شده برای مدیریت علائم گاهی عوارض جانبی شدیدی به دنبال دارند، بیشتر افراد در حال جایگزینی داروهای دیگری برای درمان پارکینسون هستند.

در این مقاله روش هایی برای خوردن غذا و اجتناب برای کمک به مدیریت علائم بیماری پارکینسون ذکر شده است.

رژیم غذایی و تغذیه بیماران پارکینسون

آنتی اکسیدان ها

تحقیقات امروزی برای بهبود علائم پارکینسون روی منبع پروتئین، فلاونوئیدها و باکتری های روده می­باشد.

طبق تحقیقات بنیاد مایکل جی. فاکس برای پارکینسون، رژیم غذایی و تغذیه حاوی آنتی اکسیدان ها، برای کاهش “استرس اکسیداتیو” که موجب تشدید بیماری پارکینسون در بیماران مبتلا می­شوند، موثر است.

با خوردن غذا­های زیر می توانید مقدار زیادی آنتی اکسیدان دریافت کنید:

  • آجیل درختی مانند گردو، آجیل برزیلی، گردو و پسته
  • زغال اخته، تمشک، انواع توت
  • گوجه فرنگی، فلفل، بادمجان و سایر سبزیجات
  • اسفناج و کلم

رژیم غذایی و تغذیه گیاهی دارای بیشترین میزان آنتی اکسیدان می­باشند.

آزمایشات بالینی طی دهه گذشته، ایده درمانی آنتی اکسیدان برای پارکینسون را کشف کردند، اما آزمایشات مشخصی برای ارتباط آنتی اکسیدان­ ها با درمان پارکینسون پیدا نشد.

اما کاهش استرس اکسیداتیو هنوز روشی ساده برای بهبود سبک زندگی و سالم تر شدن می­باشد. به عبارتی دیگر، این نمی تواند آسیبی برساند.

لوبیای فوا (باقلا)

بعضی از افراد برای بیماری پارکینسون  باقلا می خورند چون حاوی لوودوپا می­باشد – همان ماده ای که در بعضی از داروهای مورد استفاده برای درمان پارکینسون وجود دارد.

در حال حاضر هیچ مدرک قطعی در مورد حمایت از حبوبات فوا به عنوان یک درمان وجود ندارد.

از آنجا که نمی­دانید چه مقدار لوودوپا در هنگام خوردن لوبیای فوا جذب می­کنید، به همین دلیل نمی توانند جایگزین درمان های نسخه­ای شوند.

امگا 3

برای بهبود علائم ثانویه پارکینسون مانند زوال عقل و گیجی، مصرف بیشتر ماهی قزل­آلا، صدف خوراکی، سویا، دانه کتان و لوبیا قرمز را جدی بگیرید.

منبع SoyTrusted به دلیل توانایی مقابله در برابر بیماری پارکینسون مورد مطالعه قرار گرفته است. این غذاها حاوی اسیدهای چرب امگا 3 هستند، که احتمالا عملکرد شناختی را بهبود بخشند.

نکات دیگر

  • برای رفع یبوست ناشی از پارکینسون، غذاهای خود را با زردچوبه یاخردل زرد چاشنی بزنید تا سلامت روده را تقویت کند.
  • مصرف کافئین می­تواند به کند شدن پیشرفت پارکینسون کمک کند.
  • در مورد گرفتگی عضلات ناشی از پارکینسون، نوشیدن آب مقوی برای کینین موجود در آن یا افزایش منیزیم از طریق رژیم، حمام نمکی Epsom یا مکمل ها را در نظر بگیرید.

منع مواد غذایی در تغذیه بیماران پارکینسون

محصولات لبنی

محصولات لبنی احتمالا بر میزان اکسیداسیون در مغز شما تأثیر منفی بگذارد و این علائم را ماندگارتر کند. این تأثیر نشان داده شده که در مردان نسبت به زنان قوی تر است و در افرادی که دارای کلسیم هستند، قابل تشخیص نمی­باشد.

اگر قصد ترک مصرف لبنیات مانند شیر، پنیر و ماست را دارید احتمالا از یک مکمل کلسیم برای از بین بردن کلسیم در رژیم غذایی خود استفاده کنید. مصرف کم کلسیم لزوما علت تضعیف استخوان ها نیست، همانطور که در کشورهایی که لبنیات و مصرف کلسیم کم دارند، مشاهده می شود.

تحقیقات اخیر نشان می­دهد که نقص در چگونگی مدیریت یون های کلسیم (Ca2 +) بدن، شکل کلسیم موجود در استخوان و لبنیات، احتمالا باعث پیشرفت بیماری پارکینسون باشد.

غذاهایی که دارای چربی اشباع شده هستند

 غذاهای پر چربی اشباع شده در پیشرفت پارکینسون نقش دارند. انواع خاصی از چربی های اشباع شده وجود دارد که به افراد مبتلا به پارکینسون کمک می کند.

برخی تحقیقات محدود نشان می دهد که رژیم های حاوی کتوژنیک و پروتئین کم برای برخی از انواع پارکینسون مفید بوده اند و همچنین مصرف چربی اشباع شده خطر ابتلا را بالا می برد.

غذاهای سرخ شده متابولیسم را تغییر می دهند، فشار خون را افزایش داده و کلسترول را تحت تأثیر قرار می دهند. هیچکدام از این موارد برای بدن مناسب نیست، به خصوص اگردر حال درمان پارکینسون هستید.

نکاتی برای سبک زندگی

آب کافی در بدن برای همه، به ویژه افراد مبتلا به پارکینسون مهم می­باشد. روزانه شش تا هشت لیوان آب بنوشید.

منبع ویتامین DTrusted برای محافظت در برابر پارکینسون می­باشد، بنابراین گرفتن هوای تازه و نور آفتاب می­تواند موثر باشد.

انواع ورزش و فیزیوتراپی می توانند پیشرفت پارکینسون را کند کنند.

در مورد امتحان کردن مکمل ها و تمرینات بی خطر با پزشک خود صحبت کنید.

نکات کلیدی

هنوز به اندازه کافی مطمئن نیستیم که یک رژیم غذایی خاص را برای درمان بیماری پارکینسون توصیه کنیم.

آنچه یک زندگی سالم را برای فرد مبتلا به پارکینسون و شخص بدون پارکینسون ایجاد می کند، تفاوت چندانی با هم ندارند.

برخی از مکمل ها و غذاها می توانند با داروهای تجویز شده در پارکینسون تداخل داشته باشند، بنابراین قبل از تغییر روال درمانی حتماً با پزشک خود مشورت کنید.

برای شروع فیزیوتراپی ، کاردرمانی پارکینسون ، تشخیص قطعی بیماری حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. کلینیک یادمان واقع سعادت آباد تهران ، کلیه خدمات بیماران پارکینسون از جمله: تشخیص و ارائه راه کارهای بهبود، کاردرمانی و فیزیوتراپی پارکینسون را ارائه می دهد.

برای مشاوره و درمان با ما تماس بگیرید

۰۲۱۸۸۰۷۳۱۳۶