02188088541 - 02188074196 info@yadman-rehab.com همه روزه 9 صبح الی 9 شب

نحوه گذاشتن لوله بینی-معده (NG-tube)

چگونه لوله تغذیه را از راه بینی وارد معده کنیم؟ 

blank

  1. دستور پزشک برای گذاشتن لوله الزامی است.

  2. برای آمادگی بیمار، روش اجرای کار را برای وی شرح دهید.
  3.  وسایل را آماده کرده و روی میز بچینید.
  4.  حتما دست های خود را بشویید و دستکش یکبار مصرف به دست کنید.
  5.  به بیمار کمک کنید تا در حالت نشسته قرار گیرد. اگر نمی تواند، در زاویه 45درجه قرار بگیرد.
  6. کیسه مخصوص استفراغ و دستمال کاغذی را در دسترس بگذارید(شاید حین گذاشتن لوله، رفلکس تهوع بیمار فعال گشته و استفراغ کند).
  7. برای اینکه ببینید سوراخ های بینی باز هستند، از بیمار بخواهید که یکی ازسوراخ های بینی را با دست ببندد و به طور عادی از سوراخ دیگر نفس بکشد. این کار رابرای سوراخ سمت مقابل نیز تکرار کنید. از سوراخی استفاده کنید که عبور هوا از آن آسان تر است. blank
  8. طول لوله ای را که باید وارد بینی کنید اندازه بگیرید.

    برای این کار، نوک لوله را دقیقاً کنار سوراخ بینی بیمار قرار داده، آن را تا نوک نرمه

    گوش و سپس از آنجا تا استخوان جناق سینه(یک وجب بالاتر از ناف) امتداد دهید و با یک تکه چسب روی لوله علامت بگذارید.

    blank
  9.  نوک لوله را به ماده لغزاننده و بی حس کننده(ژل زایلاپی) آغشته کنید.

    در سوراخ بینی و حلق ماده بی حس کننده موضعی (حداقل 2 تا 5 دقیقه قبل از گذاشتن لوله) اسپری کنید.

  10. از بیمار بخواهید سرش را به سمت پایین بیاورد و لوله را در حالی که به سمت داخل هول می دهید از سوراخ بینی عبور دهید . ممکن است بیمار هنگام رسیدن لوله به حلق حالت تهوع داشته باشد.
  11. بیمار را تشویق کنید که آب دهان خود را قورت بدهد (مکرراً عمل بلع را انجام دهد). هنگامی که بیمار عمل بلع را انجام می دهد لوله را در جهت پایین و عقب هدایت کنید. هنگامی که بیمار می خواهد نفس بکشد، کار را متوقف کنید. اگر بیمار عق می زند یا سرفه می کند با استفاده از آبسلانگ و چراغ قوه محل لوله را بررسی کنید. تا زمانی که به علامت روی لوله برسید، لوله را به جلو هدایت کنید. این کار را به زور انجام ندهید. اگر با مقاومت روبرو شدید، لوله را به صورت چرخشی بچرخانید.
  12. درهنگام اجرای کار، در صورت ایجاد علائم دیسترس تنفس مانند نفس نفس زدن،سرفه، سیانوز و عدم توانایی صحبت کردن و یا تولید صدا، کار را متوقف کرده و لوله راخارج کنید.
  13.  مشخص کنید آیا لوله داخل معده بیمار است یا خیر. اطمینان حاصل کنید که یکی از دو روش زیر با موفقیت انجام شود:

    الف) سرنگ را به انتهای لوله وصل کرده و مقدار کمی از محتویات معده را آسپیره کنید(به وسیله سرنگی که به انتهای لوله وصل است، کمی از مواد معده را بکشید).

    blank

    ب) گوشی پزشکی را به روی معده گذاشته، کمی هوا به وسیله سرنگ از انتهای لوله به معده وارد کنید. همزمان با گوشی پزشکی سمع کنید که آیا صدای هوا را از درون معده می شنوید؟ اگر صدای هوا را شنیدید، لوله درست جای گذاری شده.

  14.  لوله را با چسب کاغذی در محل بینی بیمار ثابت کنید. دقت کنید لوله در قسمت بینی بیش از حد کشیده نشود. حتی المقدور از چسب بسته بندی شده مخصوص لوله نازو گاستریک استفاده کنید. blank blank

  15. انتهای لوله را در زمانی که از آن استفاده نمی شود ببندید.

  16. با استفاده از یک بند لاستیکی، چسب و یا سنجاق قفلی، لوله را به گان یا لباسبیمار محکم کنید.
  17. به بیمار کمک کنید تا در فواصل زمانی منظم اقدامات مربوط به بهداشت دهان راانجام دهد و یا خودتان این کار را برای او انجام دهید.
  18. دست های خود را بشوئید، تمام وسایل را جمع آوری کرده و بیمار را در وضعیتراحتی قرار دهید.

اگر بیمار شما دچار سکته مغزی شده

زمان را از دست ندهید

شش ماه اول پس از سکته مغزی، زمان طلایی برای به دست آوردن عملکردهای از دست رفته است. حتی اگر توانایی مراجعه به کلینیک توانبخشی “یادمان“ را ندارید، حتما با درمانگران و پزشکان کلینیک مشورت کنید. برنامه توانبخشی را زیر نظر متخصص مغز و اعصاب انجام دهید” dash=”” text=”در مرکز توانبخشی یادمان، متخصص مغز و اعصاب بیمار را ویزیت کرده و برنامه درمانی مناسب را به متخصصین حوزه توانبخشی ارائه می کند. مفتخریم که اعضای کادر توانبخشی در این کلینیک، دکترای رشته های فیزیوتراپی، کاردرمانی و گفتاردرمانی هستند.

اختلال در بلع بیمار قابل درمان است

حتی اگر بیمار شما با استفاده از لوله تغذیه می کند، این قابلیت را برای ایشان فراهم می کنیم که بتوتند مواد غذایی را از راه دهان دریافت کند کلینیک توانبخشی یادمان، مجهزترین و پیشرفته ترین کلینیک برای اختلال بلع در ایران است.

با ویلچر وارد کلینیک شوید

حتی اگر بیمار شما قادر به راه رفتن نمی باشد، مواردی مانند پارکینگ، رمپ، آسانسور، واکر و ویلچر را برای رفاه حال ایشان در نظر گرفته ایم.

برای مشاوره و درمان با ما تماس بگیرید

۰۲۱۸۸۰۷۳۱۳۶

تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت محفوظ و متعلق به کلینیک یادمان می باشد. طراحی سایت و سئو