6 نشانه نیاز کودکان به درمان فیزیکی
6 نشانه برای زمانی که کودکان به کاردرمانی یا درمان فیزیکی نیاز دارند را دراین مطلب معرفی میکنیم که به شما توصیه میکنیم در صورت مواجه شدن با آن به کاردرمانگر یا پزشک متخصص مراجعه کنید.
به عنوان یک والدین جدید، همه ما بسیار مضطرب هستیم که نوزادان مان بتوانند نقطه عطف رشد بعدی خود را تحقق بخشند.
چه زمانی او شروع به چرخیدن خواهد کرد؟ چه زمانی شروع به راه رفتن خواهد کرد؟ متاسفانه، آسان است که مهارت های کودک خود را با دیگر نوزادان مقایسه کنید و نگران باشید که آیدین کوچولو مانند پسر عموی جوانش فلج نباشد.
نوزادان با سرعت های مختلف براساس عوامل مختلفی رشد می کنند.
فقط به این دلیل است که یک کودک در 10 ماهگی یاد می گیرد راه برود و دیگری در 13 ماهگی، این اتفاق نشانه ای از مشکلات پزشکی نیست و نمی توان پیش بینی کرد که کدام کودک در آینده یک ستاره ورزشی می شود.
اما زمان نگرانی فرا رسیده است و وقتی است که باید با پزشک صحبت کنید.
آن ها می توانند کودک را ارجاع دهند تا توسط یک متخصص درمان فیزیکی متخصص کودکان مورد ارزیابی قرار گیرد.
در این مقاله، شش علامت هشدار دهنده نیاز کودکان به درمان فیزیکی را بررسی میکنیم که باید آنها را به صورت جدی پیگیری کنید:
1- کودک ترجیح می دهد سر را فقط به یک طرف بچرخاند
نوزادان هنگام تولد کنترل بسیار کمی روی سر و گردن خود دارند. برای آن ها آسان است که تمام وقت استراحت کنند. این می تواند به تورتیکول منجر شود، کوتاه شدن عضله گردن استرنکلئیدوماستوئید.
این کوتاه شدن باعث ایجاد سفتی گردن شده و کودک شروع به از دست دادن توانایی چرخاندن سر خود به هر دو طرف می کند.
اگر کودک فقط با سر خود در یک موقعیت استراحت کند در حالی که مدت زمان زیادی را روی پشت می گذراند، منجر به پلاژیوسفالی، صاف شدن قسمت پشت سر خواهد شد.
این عوارض را می توان با تغییر وضعیت مکرر هنگام بیدار شدن از خواب، خواباندن کودک روی کمر و حین بیدار شدن با بازی روی شکم از آن ها جلوگیری کرد.
2- کودک تا 6 ماهگی طاقت وزن روی پاها ندارد
هیچ نوزادی نباید در سن 6 ماهگی روی بدن خود بایستد. آن ها فقط باید بتوانند زمانی که والدین آن ها را در حالت ایستاده قرار می دهند کمی از وزن خود را تحمل کنند.
نوزادانی که قادر به نگه داشتن پاهای خود در حالت ایستاده نیستند احتمالا با کمبود عضله، هم ترازی لگن یا چیز جدی تر مانند اختلال عصبی روبرو هستند.
3- کودک تا 8 ماهگی نمی نشیند
ما می آموزیم که چگونه تمرین های زیادی در حالت نشسته با مادر، پدر، پرستار کودک و غیره انجام دهیم.
در مرحله اول، نوزادان با فشار آوردن به بازوهای خود از وزن خود پشتیبانی کرده و سپس پیشرفت می کنند تا بتوانند در هنگام استفاده از دست خود برای بازی با اسباب بازی ها بنشینند.
اگر کودک تا 8 ماهگی نتواند تعادل را در حالت نشسته حفظ کند، نسبت به استحکام ضعیف هسته یا عدم وجود واکنش های موقعیتی بدن که نیاز به تعادل دارند، نگران می شویم.
4- کودک تا 12 ماهگی چهار دست و پا راه نمی رود
مغز کودک برای کشف ساخته شده است. این به آن ها اجازه می دهد تا در محیط اطراف حرکت کنند، یاد بگیرند که چگونه به طور موثر راه بروند و چیزهای جدیدی را کشف کنند.
هنگامی که کودک حرکت می کند، توانایی آن ها در زمینه کاوش به طرز چشمگیری افزایش می یابد. قبل از اینکه آن را بدانید، کودک دوست داشتنی کوچک در حال کاوش در کل خانه خواهد بود!
با استفاده از این حافظه داخلی برای کشف، وقتی کودک انگیزه ای برای پیمایش محیط تا سن 12 ماهگی نداشته باشد منجر به نگرانی می شود.
مطمئنا دوست دارید بگوئید، “کودک من چهار دست و پا راه رفت و درست به راه افتاد.”
دلایل زیادی برای تشویق چهار دست و پا راه رفتن وجود دارد:
هماهنگی چشم، مهارت حرکتی خوب، پیشرفت ستون فقرات و باور آن یا نه، مهارت خواندن (فقط برای گفتن چند اسم). چهار دست و پا راه رفتن نقش مهمی در توانایی دویدن، جست و خیز کودک و حتی در بزرگ شدن آن ها دارد.
عدم چهار دست و پا راه رفتن می تواند نتیجه مشکلاتی با هماهنگی، قدرت و حتی دید باشد.
5- کودک تا 18 ماهگی راه نمی رود
همانطور که می دانید نوزادان هر روز تغییر و رشد می کنند.
این بازه زمانی از زمانی که کودک در حال یادگیری چهل دست و پا راه رفتن است تا زمانی که راه می رود پر از تغییرات زیادی می باشد.
بچه ها یاد می گیرند که چهار دست پا راه بروند، بایستند، روی مبلمان بروند، روی پا بایستند و آن قدم های نخستین با ارزش را بردارند.
بعضی از نوزادان در 9 ماهگی یاد می گیرند که راه بروند و برخی دیگر تا 18 ماهگی طول می کشد.
نوزادان تقریباً هفتگی تغییرات کمتری را در پیشرفت نشان می دهند. ناگهان متوجه می شوید که کودک کوچک در حال راه رفتن روی تختخواب است و آن ها فقط 2 هفته پیش آموخته اند که از روی مبل بالا بروند!
جسه ی کوچک آن ها برای تسلط بر مهارت راه رفتن به تمرین و تکرار زیادی نیاز دارد.
اگر کودک زمان زیادی را در تجهیزات کودکانه بگذراند (واکر، وسایل برقی، جامپورو و غیره)، احتمال دارد نیازی به عمل نداشته باشد.
کودکی که تا 18 ماهگی به تنهایی راه نمی رود باید ارزیابی شود تا ببینند چه عواملی باعث این تاخیر می شود.
6- کودک برای بیش از 6 ماه روی نوک انگشتان راه می رود
بنابراین،کوچولوی شما می آموزد که اولین قدم های مهیج را بردارد! اما فقط روی انگشتان پا راه می رود.
دلایل مختلفی وجود دارد که بچه ها روی انگشتان خود راه می روند و راه رفتن روی پا می تواند یک مرحله عادی در پیشرفت باشد … تا زمانی که موقتی باشد.
اگر کودک در حال ایستادن و راه رفتن روی انگشتان پا است، احتمالا کفش مخصوصی لازم باشد. اگر کودک بیش از 6 ماه روی نوک انگشتان خود قدم بردارد، به ارزیابی یک درمان فیزیکی نیاز است.
اکنون، می دانیم که پدر و مادرهای جدید با بسیاری از شبهات و نگرانی ها روبرو هستند.
آیا من به اندازه کافی او را تغذیه می کنم؟ آیا من به اندازه کافی برای او می خوانم؟
از دانستن اینکه نوزادان برای یادگیری و رشد تلاش می کنند، احساس رضایت می کنید و با عشق و پشتیبانی کودک با یک چشم به هم زدن، به دانشگاه می رود!
در صورتی که با علامتی در کودکان مواجه شده اید که با حرکت های فیزیکی و عضلانی او مرتبط است حتما برای معاینه و بررسی به یک متخصص کاردرمانی یا متخصص درمان فیزیکی مراجعه کنید و دغدغه خود را با آنها در میان بگذارید.
در صورتی که مشکل جدی وجود داشته باشد، هر چه سریعتر به پزشک مراجعه کنید فرآیند درمان کودک شما نیز سریعتر از سر گرفته خواهد شد و این مورد حتی میتواند بر روی آینده کودک هم تاثیر گذار باشد.
بیشتر بخوانید : آشنایی با کاردرمانی کودکان
برای دریافت نوبت کاردرمانی و یا درمان فیزیکی کودکان خود با کلینیک یادمان تماس بگیرید.
شماره تماس ها: 02188088541 – 02188074196
آدرس کلینیک کاردمانی و درمان فیزیکی یادمان و سایر اطلاعات تماس