زود انزالی یا انزال زودرس چیست؟

انزال به معنی آزاد شدن مایع منی از بدن است. انزال زودرس (PE) زودتر از آنچه مرد یا شریک زندگی وی در طول رابطه جنسی دوست داشته و یا انتظار داشته باشند اتفاق می افتد.

زود انزالی به عنوان انزال سریع، اوج زودرس یا انزال زودرس نیز شناخته می شود.

انزال زودرس در بسیاری از مواقع عامل نگران کننده ای نیست اما در هر صورت می تواند باعث نگرانی و ناراحتی به دلیل پایین آمدن کیفیت در رابطه جنسی شود و لذت آن را در شما و شریک جنسیتان کاهش دهد.

اگر این اتفاق به صورت مکرر رخ دهد، مشکلاتی را ایجاد خواهد کرد، ارائه دهنده خدمات درمانی و اورولوژیست می تواند در درمان این مشکل کمک کند.

در ایالات متحده آمریکا، حدود 1 از 3 مرد 18 تا 59 ساله مبتلا به انزال زودرس هستند. اغلب تصور می شود که این مشکل روانی است، اما مشکلات جسمی نیز امکان دارد نقش به سازایی داشته باشد.

انزال چگونه کار می کند؟

انزال توسط سیستم عصبی مرکزی کنترل می شود. وقتی مردان تحریک جنسی می شوند، سیگنال هایی به نخاع و مغز ارسال می شود. هنگامی که مردان به میزان خاصی از هیجان می رسند، سیگنال هایی از مغز به اندام تولید مثل ارسال می شود. این فرآیند باعث خواهد شد که مایع منی از طریق آلت تناسلی (انزال) آزاد شود.

انزال دارای دو مرحله است: انتشار و خروج.

مرحله اول: انتشار

انتشار زمانی است که اسپرم از بیضه ها به پروستات منتقل می شود و با مایع منی مخلوط می شود تا منی تولید شود.

لوله برنده منی vasa deferentia ، لوله هایی هستند که به حرکت اسپرم از بیضه ها و از طریق پروستات به پایه آلت تناسلی کمک می کنند.

مرحله دوم: خروج

خروج زمانی است که ماهیچه های پایه یا بیس آلت تناسلی منقبض می شوند. این نیروها از آلت تناسلی منی را بیرون می آورند. معمولا انزال و ارگاسم (اوج) همان زمان اتفاق می افتد.

برخی از مردان بدون انزال به اوج لذت جنسی می رسند. در بیشتر موارد، نعوظ ها پس از این مرحله از بین می روند.

انزال زودرس و عملکرد نعوظ (اختلال نعوظ)

بعضی اوقات انزال زودرس برای مردانی که مشکلات نعوظ دارند (اختلال نعوظ یا اختلال نعوظ) به وجود می آید. این در شرایطی است که مردان قادر به نعوظ یا نگه داشتن نیستند که برای رابطه جنسی به اندازه کافی محکم باشد.

می توان مشکل انزال زودرس یا اختلال نعوظ را دشوار دانست. ابتدا باید اختلال نعوظ درمان شود. احتمالا انزال زودرس پس از درمان اختلال نعوظ مشکلی ایجاد نکند و برطرف شود.

بیشتر بخوانید: علت اختلال نعوظ چیست؟

علت انزال زودرس

سروتونین

اگرچه علت دقیق انزال زودرس مشخص نیست، ممکن است سروتونین در به وجود آمدن آن نقش داشته باشد. سروتونین ماده ای طبیعی است که توسط اعصاب ساخته می شود.

مقادیر زیاد سروتونین در مغز باعث افزایش زمان انزال می شود. مقادیر کم می تواند زمان انزال را کوتاه کند و منجر به انزال زودرس  شود.

مسائل روانشناختی

مسائل مربوط به سلامت روان می تواند در انزال زودرس دخیل باشد:

  • افسردگی موقتی
  • فشار روانی
  • احساس گناه
  • انتظارات غیر واقعی از عملکرد جنسی
  • کارایی
  • سابقه سرکوب جنسی
  • عدم اعتماد به نفس کلی
  • مشکلات رابطه

مدیریت مشکلات عاطفی اغلب به شما کمک می کند.

موضوعات مرتبط

انزال زودرس و سن

انزال زودرس می تواند در هر سنی اتفاق بیفتد. پیری علت اصلی انزال زودرس نیست، اگرچه پیری باعث ایجاد تغییرات در نعوظ و انزال می شود. برای مردان مسن، ممکن است نعوظ به اندازه کافی سفت و بزرگ و قبل از وقوع انزال طولانی نباشد.

در این شرایط احساس رسیدن به اوج جنسی و انزال کوتاه تر خواهد شد. این تغییرات به طور طبیعی می تواند منجر به انزال زودتر در مردان مسن شود.

انزال زودرس و شریک زندگی شما

با انزال زودرس  احتمال دارد احساس نزدیکی مشترک با شریک جنسی را از دست بدهید و احساس عصبانیت، خجالت و ناراحتی داشته باشید و از شریک زندگی خود دور شوید.

انزال زودرس نه تنها بر خود فرد تاثیر می گذارد بلکه بر شریک زندگی نیز تاثیر خواهد گذاشت. شریک زندگی از تغییر در نزدیکی و صمیمیت ناراحت و سرخورده می شود.

انزال زودرس می تواند باعث شود که طرفین احساس کمتری در رابطه داشته باشند، یا احساس صدمه یا دوری کنند.

صحبت در مورد مشکل گام مهمی است. مشاوره زوجین یا مشاوره جنسی می تواند در خصوص درمان این عارضه کمک کننده باشد. تمریناتی مانند تکنیک فشار یا طب فشاری می تواند برای طولانی تر شدن نعوظ فرد و شریک زندگی مفید باشد.

از همه مهمتر، یک زن و شوهر باید راه های آرامش را یاد بگیرند. نگرانی (مانند اضطراب عملکرد) فقط انزال زودرس را بدتر می کند.

تشخیص انزال زودرس

هنگامی که انزال زودرس به لذت جنسی تاثیر بگذارد، باید ارائه دهنده خدمات درمانی و اورولوژیست شما را معاینه کند.

بیشتر اوقات، اورولوژیست پس از معاینه فیزیکی و صحبت با فرد، انزال زودرس را تشخیص می دهد. برخی از سوالاتی که ممکن است از شما پرسیده شود عبارتند از:

  • چند بار انزال زودرس اتفاق می افتد؟
  • چه مدت این مشکل را داشتید؟
  • آیا تنها با یک شریک جنسی یا با هر شریکی این اتفاق می افتد؟
  • آیا انزال زودرس با هر تلاش در رابطه جنسی رخ می دهد؟
  • در چه نوع فعالیت های جنسی (به عنوان مثال، عشق بازی مقدماتی، خودارضایی، مقاربت، استفاده از نشانه های دیداری و غیره) درگیر می شوید و چند بار؟
  • چگونه انزال زودرس بر فعالیت جنسی شما تاثیر گذاشته است؟
  • روابط شخصی شما چگونه است؟
  • آیا چیزی وجود دارد که انزال زودرس را بدتر یا بهتر کند (یعنی مواد مخدر، الکل و غیره)؟

تست های آزمایشگاهی فقط در صورتی لازم است که ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی در طول معاینه فیزیوکی موردی را پیدا کند.

درمان انزال زودرس

 درمان روانشناختی، رفتار درمانی و داروها درمان اصلی انزال زودرس هستند. برای تصمیم گیری در مورد کمک به فرد می توان با ارائه دهنده خدمات درمانی صحبت کرد. بیش از یک نوع درمان می تواند همزمان انجام شود.

روان درمانی

راهی برای رفع حس ها و احساسات منفی است که منجر به بروز مشکلات در روابط جنسی می شود. درمان روانشناختی می تواند به عنوان تنها درمان استفاده شود یا در کنار درمان های پزشکی یا رفتاری نیز مورد استفاده قرار گیرد.

هدف درمان یادگیری منشأ مشکلات و یافتن راه حل هایی است که شاید به انزال زودرس پایان دهد. این مورد همچنین می تواند به زوجین کمک کند که به یکدیگر نزدیکتر شوند.

روان درمانی می تواند به شما کمک کند که نسبت به عملکرد جنسی دید آرام تر و بدون استرسی داشته و البته می تواند اعتماد به نفس و درک جنسی بیشتری برای بهبود رضایت شریک زندگی ایجاد کند.

رفتار درمانی

رفتار درمانی از تمریناتی برای کمک به ایجاد تحمل برای تأخیر در انزال استفاده می کند. هدف این است که به فرد کمک کند تا بدن خود را به دور از انزال زودرس آموزش دهد.

مثال ها شامل روش فشار و روش توقف، شروع است. این تمرینات می توانند بسیار موثر باشند، اما ممکن است جواب ماندگار و همیشگی این مشکل نباشد. آن ها به کمک و همکاری شریک زندگی شما نیز بستگی دارد که همیشه ممکن نیست.

روش فشار

در این روش، شریک زندگی آلت تناسلی را تحریک می کند تا زمانی که به انزال نزدیک شوید. وقتی به انزال نزدیک هستید، شریک زندگی سر آلت تناسلی را محکم فشار می دهد تا نعوظ فرد تا حدی از بین برود.

هدف این است که از احساساتی که  منجر به اوج می شود آگاه شوید. سپس اوج خود را بهتر کنترل و به تاخیر اندازید.

روش توقف و شروع

در این روش شریک جنسی آلت تناسلی را درست تا قبل از انزال تحریک می کند. سپس ارتباط متوقف می شود تا اینکه انزال به اوج رسیدن خود را ترک کند.

با کنترل مجدد، از شریک زندگی می خواهید که دوباره شروع به تحریک آلت تناسلی کند.

این روند سه بار تکرار می شود. بار چهارم ارضا می شوید. این روش را 3 بار در هفته با شریک جنسی تکرار می کنید تا این که کنترل بیشتری به دست آوردید.

درمان پزشکی

هیچ دارویی در ایالات متحده برای معالجه انزال زودرس وجود ندارد. هنوز هم برخی از داروها در دسته کرم های بی حس کننده یا اسپری وجود دارد که نشان می دهد باعث انقباض انزال در مردان مبتلا به انزال زودرس می شود.

داروها

پزشکان متوجه شده اند که زن و مرد در داروهای ضد افسردگی، ارگاسم را به تاخیر انداخته اند. داروهایی مانند فلوکستین، پاروکستین، سرترالین و کلومیپرامین بر میزان سروتونین تاثیر می گذارد.

پزشکان شروع به استفاده از این داروها “برچسب” (به دلایل دیگری نسبت به مصرف اصلی دارو) برای درمان انزال زودرس کردند. اگر یک دارو موثر نباشد پزشک معالج داروی دیگری را امتحان می کند. اگر داروی دوم هم کار نکند، پس دیگر داروها هم عمل نمی کنند.

داروهای انزال زودرس می توانند هر روز یا فقط قبل از رابطه جنسی مصرف شوند. متخصص اورولوژی تصمیم می گیرد که چه زمانی باید دارویی را بر اساس سطح فعالیت خود مصرف کنید و بهترین زمان برای مصرف دارو مشخص نیست.

اکثر پزشکان 2 تا 6 ساعت قبل از رابطه جنسی را پیشنهاد می کنند. اگر مصرف این داروها را متوقف کنید، انزال زودرس می تواند برگردد. بیشتر مردان مبتلا به انزال زودرس باید به طور مداوم این داروها را مصرف کنند.

کرم های بی حس کننده یا اسپری ها

این کرم ها/ اسپری ها حدود 20 تا 30 دقیقه قبل از رابطه جنسی روی آلت تناسلی مرد قرار می گیرند. اگر کرم بی حس کننده یا اسپری را روی آلت تناسلی برای مدت طولانی تر از حد پیشنهادی رها کنید، احتمال دارد نعوظ از بین برود.

همچنین، کرم یا اسپری بی حسی را نباید در هنگام سکس واژینال روی آلت تناسلی بگذارید زیرا ممکن است باعث بی حسی واژن شود. کرم را از آلت تناسلی 5 تا 10 دقیقه قبل از رابطه جنسی بشویید. استفاده از کاندوم همچنین می تواند به بی حسی کمک کند.

بعد از درمان

با تکنیک های ساده ذکر شده در اینجا، حدود 95 از 100 مرد مبتلا به انزال زودرس بهبود می یابند. هیچ راهی برای تضمین بهبودی وجود ندارد، اما یادگیری چگونگی به تعویق انداختن کمک می کند.

اگر مشکل همچنان باقی مانده است، برای یافتن راه حل حتما با یک اورولوژیست متخصص و با تجربه مشورت کنید.

بیشتر بخوانید: کلینیک درمان زگیل تناسلی

کلینیک یادمان با بهره گیری از متخصصین اورولوژی و فیزیوتراپی شما را در خصوص درمان و بهبود عملکرد اختلال نعوظ و درمان انزال زودرس یاری خواهند داد.

دکتر علی حاجب متخصص اورولوژی با سابقه درمانی و تجربه بالا به شما در خصوص درمان عارضه های جنسی ، کلیه و مجاری ادراری مشاوره می دهد

برای دریافت نوبت و ویزیت با پزشک متخصص اورولوژی کلینیک یادمان همین امروز تماس بگیرید.

برای مشاوره و درمان با ما تماس بگیرید

02188591523