طی تست نوار مثانه یا یوروداینامیک چه اتفاقی می افتد؟
تست نوار مثانه که به آن یوروداینامیک هم گفته می شود هر روشی است که عملکرد مثانه، ماهیچه باسطه و مجرای ادرار را در ذخیره و رهاسازی ادرار از بدن بررسی می کند.
از آنجا که انواع مختلفی از این تست ها وجود دارد، این روش بسته به آنچه که استفاده می شود می تواند بسیار متفاوت باشد.
بیشتر تست های توانایی مثانه در داشتن ادرار و خالی شدن به روش کامل و کنترل شده را بررسی می کنند. برخی از آزمایشات قادر به انقباض غیر ارادی مثانه هستند که احتمال دارد مسئول هر گونه نشت ادرار باشد.
هدف از تست نوار مثانه
اگر علائم حاکی از ناهنجاری دستگاه ادراری تحتانی باشد، ممکن است آزمایشات نوار مثانه انجام شود.
این علائم احتمالا شامل موارد زیر باشد:
- بی اختیاری ادرار
- تکرار ادرار
- ادرار دردناک
- ادرار ناگهانی
- مشکل در ادرار کردن
- عفونت های مکرر مجرای ادراری
بنابراین، قبل از انجام هر گونه آزمایش اورودینامیکی، برای گفتگو در مورد علائم مربوطه و لزوم انجام آزمایشات، باید بین پزشک و بیمار مشورت انجام شود.
آماده سازی
به منظور ارائه اطلاعات لازم، اکثر آزمایشات نوار مثانه نیازی به آماده سازی خاصی ندارند. در بیشتر موارد، بیماران می توانند به طور معمول در زمان انجام عمل، غذا بخورند و بنوشند.
با این وجود، برخی از آزمایشات خاص شاید نیاز به تغییرات جزئی در میزان مصرف مایعات در ساعات قبل از معاینه یا متوقف کردن برخی از داروهای خاص داشته باشد.
برخی از آزمایشات برای انجام آزمایش نیاز به پرهیز کردن مثانه دارند. در این حالت امکان دارد به بیمار توصیه شود با مثانه پر به کلینیک مراجعه کند، یا شاید به شما توصیه شود تا هنگام ورود به آن جا مایعات بنوشید.
انواع تست های نوار مثانه
روش دقیق آزمایش نوار مثانه بستگی به نوع آزمایش استفاده شده دارد. برخی از آزمایشات شامل مشاهده ساده جریان ادرار هستند، درحالی که برخی دیگر به ابزارهای پیچیده ای نیاز دارند که نتایج کمی دقیق تر را ارائه می دهند.
به عنوان مثال، یک آزمایش مشاهده ساده احتمالا شامل ضبط زمان و حجم ادرار باشد، که نشان دهنده سرعت جریان ادرار است.
علاوه بر این، توانایی کنترل جریان ادرار با توقف جریان میانی نیز از طریق مشاهده قابل ارزیابی است.
سایر آزمایشات غیر تهاجمی شامل اندازه گیری حجم ادرار باقی مانده پس از درجه اعتبار ساقط (PVR) و سیستومتروگرام تک کانال (CMG) است که حس مثانه را هنگام پر کردن ارزیابی می کند.
در بعضی موارد احتمال دارد روش های آزمایش پیچیده تری مورد نیاز باشد. به عنوان مثال، تکنیک های تصویر برداری تشخیصی برای نظارت بر مثانه در حین پر و خالی شدن مثانه استفاده می شود.
مانیتورهای فشار و حسگرهای عضلانی یا عصبی همچنین می توانند در طی آزمایش نوار مثانه اطلاعات ارزشمندی را ارائه دهند.
پیگیری
بسته به تست های مورد استفاده در معاینه، امکان دارد برخی از بیماران در طی ادرار برای چند ساعت از انجام تست احساس ناراحتی کنند. ماندن آب در اثر نوشیدن آب کافی می تواند به کاهش این تاثیر کمک کند.
برخی از بیماران دریافتند که استفاده از یک دستشویی گرم و مرطوب برای خیس کردن دهانه ی مجرای ادرار می تواند هر درد قابل توجهی را تسکین دهد.
به دنبال انجام آزمایشات اورودینامیکی، احتمال ابتلا به عفونت ادراری (UTI) کمی افزایش یافته است. اگر خطر جدی در این زمینه وجود داشته باشد، امکان دارد آنتی بیوتیک پیشگیری کننده برای از بین بردن هر باکتری قبل از تکثیر تجویز شود.
اگر بیماران علائم عفونت مانند درد، لرز یا تب را مشاهده کنند، باید در اسرع وقت به پزشک معالج مراجعه کنند.
معولا نتایج برخی از آزمایشات (مانند سیستومتری و یروفوفلومتری) بلافاصله پس از معاینه در دسترس است.
آزمایش های دیگر ( مانند آزمایش های الکترومیوگرافی و آزمایش ویدیویی یوروداینامیک) ممکن است چندین روز طول بکشد تا نتایج در دسترس باشد.
تماس، دریافت مشاوره و نوبت برای انجام تست نوار مثانه با به روزترین دستگاه های دنیا به همراه آنالیز و بررسی دقیق آزمایش زیر نظر پزشک متخصص در کلینیک یادمان
برای مشاوره و درمان با ما تماس بگیرید