فیزیوتراپی که همچنین تحت عنوان درمان فیزیکی به آن اشاره می‌شود، یک کار و حرفه‌ی درمانی پیوسته است که از بیومکانیک‌ها یا اصول مکانیزم حرکتی بدن، درمان دستی، ورزش درمانی و درمان‌های الکتریکی برای کمک به بیماران در بازیابی، حفظ و افزایش توانایی حرکت فیزیکی، قدرت و عملکرد آن‌ها استفاده می‌کند. گاهی اوقات برای راحتی بیماران فیزیوتراپی در خانه انجام می شود.

فیزیوتراپیست‌ها بهتر می‌توانند به بیماران در بازیافتن توانایی حرکتی‌شان کمک کنند. زیرا درک بهتری از چگونگی کارکرد بدن دارند و در مهارت‌های بالینی برای ارزیابی، تشخیص و درمان ناتوانی‌ها دوره دیده‌اند.

فیزیوتراپیستها می‌توانند به بیماران کمک کنند تا از آسیب‌ها و ناتوانایی از کمر درد، گردن درد ، زانودرد گرفته تا مشکلاتی در لیگامانها (رباط‌ها) بهبودی یابند.

درمان‌های فیزیوتراپی همچنین به توان‌بخشی بیمارانی کمک کنند که از بیماری‌های پارکینسون، فلج، سکته مغزی، ام اس و فلج مغزی رنج می‌برند. علاوه بر این، متخصصین فیزیوتراپی می‌توانند مشکلات مزمن و حاد را با کار کردن با بیماران در خانه درمان کنند.

چرا گاهی درمان فیزیوتراپی درخانه انجام می‌گیرد؟


برخی بیماران قادر به حرکت کردن و بیرون آمدن از خانه و رفتن به کلینیک نیستند ولی همچنان به درمان و کمک فیزیوتراپی نیاز دارند.

این خدمات فیزیوتراپی در خانه بنا بر دلایل متعددی برای کمک به افراد انجام می‌شود. گاهی اوقات بیمار به شدت آسیب دیده و بیمار است یا آنقدر درد دارد که نمی‌تواند از خانه خارج شود. در مواردی دیگر، بیمار به خاطر اینکه در خانه بسیار راحت‌تر است، ترجیح می‌دهد درمان فیزیوتراپی خود را در خانه انجام دهد.

فیزیوتراپیستها خدمات ویزیت و درمان خانگی را به طور منظم برای بیماران مبتلا به سکته‌ی مغزی و قلبی، ام اس و پارکینسون انجام می‌دهند.

فیزیوتراپی در منزل همچنین برای بیمارانی که عمل‌های جراحی مانند عمل تعویض کشکک زانو یا مفصل لگن انجام داده‌اند و نیز بیمارانی که می‌افتند و مشکلاتی در حفظ تعادل دارند، کاملاً مناسب است.

به علاوه می‌توان درمان‌های تسکینی برای تثبیت وضعیت را در ویزیت‌های خانگی یاد گرفت. البته همه‌ آسیب‌ها و بیماری‌هایی را که پزشکان به طور منظم در کلینیک به آن‌ها رسیدگی می‌کنند، می‌توان در خانه درمان کرد.

فیزیوتراپی در منزل به بقیه‌ی اعضای خانواده این اجازه را می‌دهد تا در روند درمان حضور داشته و درک بهتری از وضعیت بیمارشان داشته باشند. همچنین به آن‌ها این فرصت را می‌دهد که سؤال‌هایشان را از فیزیوتراپیست بپرسند و نیز باد بگیرند که چگونه می‌توانند به آن‌ها کمک کنند.

مزایای انجام درمان فیزیوتراپی در خانه


مزایای انجام درمان فیزیوتراپی در خانه

سال‌هاست که تأثیر درمان فیزیوتراپی در کمک به بیماران برای بازیابی سلامتی و ارتقای قدرت فیزیکی، عملکرد و توانایی حرکتی‌شان ثابت شده است.

برای افزایش میزان تجربه‌تان از فیزیوتراپی، فیزیوتراپیست ها شخصاً شما را در منزل ویزیت کرده و درمان فیزیوتراپی را برایتان انجام می‌دهند. برخی از مزایای درمان فیزیوتراپی در خانه عبارت‌اند از:

  • راحت‌تر بودن بیمار
  • ارائه‌ی یک درمانی خصوصی برای بیمار ارائه می‌شود.
  • تسریع روند بهبودی بیمار
  • عدم وجود مشکلاتی در حرکت و رفت و آمد بیمار
  • مدیریت بهتر زمان
  • مقرون به صرفه بودن
  • کمک و نظارت اعضای خانواده

چه زمانی به درمان فیزیوتراپی نیاز دارید؟


از تأثیرات مخرب زندگی مدرن می‌توان به زانو درد، کمر درد، کشیدگی و رگ به رگ شدن گردن اشاره کرد. این مشکلات جزئی از زندگی انسان شده‌اند.

وقتی درد خاصی دارید که در طی مدت زمانی برطرف نشود و بعد از انجام حرکت خاصی این درد را احساس می‌کنید، بهتر است به یک فیزیوتراپیست مراجعه کنید. همچنین برای راحتی بیشتر در درمان، می‌توانید از مزایای درمان فیزیوتراپی در منزل بهره بگیرید.

فیزیوتراپی دامنه‌ی وسیع و متنوعی از تخصص‌ها را در برمی‌گیرد. افراد می‌توانند برای هر یک از موارد و مشکلاتی که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم، از درمان فیزیوتراپی استفاده کنند: مشکلات عصبی، مشکلات و اختلالات عصبی-عضلانی- اسکلتی، بیماری‌های قلبی عروقی و مشکلات تنفسی.

مشکلات عصبی-عضلانی- اسکلتی شامل همه‌ی انواع درد. از جمله کمر درد، زانو درد، آرتروز، آسیب‌های ورزشی و آسیب شلاقی گردن می‌شوند.

از مشکلات عمده‌ای که بیشتر به فیزیوتراپی در خانه نیاز دارند، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

فلج

فلج

آیا می‌دانستید که با انجام منظم درمان‌های فیزیوتراپی، هماهنگی و قدرت عضلانی را می‌توان بهبود بخشید. در نتیجه بیمار فلج تا جایی که برای او مقدور است می‌تواند تحرک داشته باشد.

بیماری پارکینسون

بیماری پارکینسون یک اختلال حرکتی است. درمان فیزیوتراپی می‌تواند به بیمار در بالاتر بردن توانایی و استقلال حرکتی خود کمک کند.

عوارض بعد از سکته‌ی قلبی

عوارض بعد از سکته‌ی قلبی

درمان فیزیوتراپی برای عوارض بعد از سکته‌ی قلبی، به کاهش میزان ضربان قلب و فشار خون بیمار در زمان استراحت و در طی ورزش کمک می‌کند.

کمر درد

بی‌تحرکی و یکجانشینی، قرار گرفتن بدن در حالت ناصحیح و سفرهای روزانه می‌توانند باعث درد مزمن و همیشگی کمر شوند.

دیگر لازم نیست با این درد زندگی کرده و فعالیت‌های روزمره‌تان را محدود کنید. با مراجعه به یک کلینیک فیزیوتراپی و کمک گرفتن از یک فیزیوتراپیست مجرب و ماهر، یا به‌راحتی در خانه‌ی خود، می‌توانید از این درد رهایی یابید.

مشکلات تنفسی

حیطه عمده‌ی دیگری که می‌تواند از مزایای فیزیوتراپی بهره بگیرد، مشکلات تنفسی همچون آسم، بیماری مزمن انسداد ریوی و فیبروز کیستیک می‌باشد.

بیماری مزمن انسداد ریه

فیزیوتراپی می‌تواند به‌عنوان بخشی از برنامه‌ی توان‌بخشی کلی و همه‌جانبه عمل کند. ثابت شده که فیزیوتراپی می‌تواند یک درمان مداخله‌ای مؤثر برای بیماران مبتلابه بیماری مزمن انسداد ریوی باشد.

آسم

فیزیوتراپی به تمرین عضلات مربوط به دستگاه تنفسی کمک می کند. به همین دلیل ظهور حملات آسم را کاهش می‌دهد و تنفس و توانایی فیزیکی فرد را بهبود می‌بخشد.

فیزیوتراپی کودکان

فیزیوتراپی کودکان

درمان فیزیوتراپی، نقشی اساسی در کمک به کودکان دچار نقایص مادرزادی (غیره) در رسیدن به توانایی‌های بالقوه‌شان ایفا می‌کند. این درمان به‌منظور تقویت و حفظ سلامت فیزیکی، روانی و اجتماعی کودک انجام می‌گیرد.

توان‌بخشی بعد از عمل جراحی

توان‌بخشی بعد از عمل جراحی

اگر به‌ تازگی تحت عمل جراحی قرارگرفته‌اید، فیزیوتراپی در منزل می‌تواند به شما کمک کند تا سریع‌تر به وضعیت نرمال خود بازگردید. با کمک یک کارشناس فیزیوتراپی، می‌توانید درمان فیزیوتراپی‌تان را در خانه انجام داده و توانایی حرکتی خود را بازیابید.

بیشتر بخوانید : کاردرمانی در منزل

فیزیوتراپیست چه کمکی می‌تواند به بیمار خود کند؟


فیزیوتراپیست می‌تواند بیمار خود را در محیط راحت خانه‌ی خود درمان کند. وی بیمار را ارزیابی کرده، مشکل او را تشخیص داده و یک برنامه‌ی درمانی متناسبی را برای او در نظر می‌گیرد. این برنامه بسته به نیازهای بیمار متغیر خواهد بود.

یک جلسه‌ فیزیوتراپی معمولاً یک ساعت طول می‌کشد. این مدت‌زمان به بحرانی یا پیچیده بودن مشکل بیمار بستگی خواهد داشت. کارشناسان، با انجام تمرینات حرکتی پیشرفته برای بیمار، به بهبود توانایی حرکتی او کمک می‌کنند.

چرا بایدحرکات و تمرینات فیزیوتراپی راانجام داد؟


ثابت شده است که تمرینات فیزیوتراپی، روشی مفید برای کمک به درمان و پیشگیری از آسیب‌ها و درد مرتبط با بیماری‌های مختلف است. فیزیوتراپیستها، کارشناسان پزشکی دوره دیده‌ای هستند که از این تمرینات برای تقویت عضلات و افزایش عملکرد فیزیکی بیمار استفاده می‌کند.

این کارشناسان، مشکلات فرد را ارزیابی می کنند. سپس بهترین برنامه‌ تمرینات فیزیوتراپی را برای بهبودی سریع او در نظر می‌گیرند. این ورزش‌ها از حرکات ساده گرفته تا حرکات و پوزیشنهای سطح بالای را در برمی‌گیرند. این حرکات به ترمیم بدن و بازیابی عملکرد کامل بدنی کمک می‌کنند.

درست مانند مصرف داروها، شما فقط در صورتی از این داروها سود می‌برید که آن‌ها را طبق دستور پزشک مصرف کنید؛ به همین صورت درمان فیزیوتراپی نیز اگر به‌خوبی تمرینات توصیه شده توسط فیزیوتراپیست تان را دنبال کنید، می‌تواند برای شما مفید واقع شود.

فیزیوتراپی به بازیابی وضعیت ذهنی و احساسی بیمار نیز که برای یک برنامه درمانی کلی و جامع امری بحرانی است، کمک خواهد کرد.

چگونه باید برای درمان فیزیوتراپی در خانه آماده شویم؟


جلسات فیزیوتراپی در خانه برای کمک به بهبودی سریع‌تر بیمار، چه یک آسیب یک‌باره باشد یا یک بیماری مزمن، طراحی و انجام می‌شوند.

در اینجا به چند نکته برای اینکه بتوانید بیشتر فایده را از جلسات فیزیوتراپی‌تان در خانه ببرید، اشاره خواهیم کرد:

  • یک محل بزرگ، جادار و مناسبی را در خانه انتخاب کنید که تهویه‌ی خوب و نور کافی داشته باشد و عاری از هر گونه به هم ریختگی باشد تا فیزیوتراپیست بتواند تجهیزات ورزشی خود کوچک خود را برای جلسه درمانی‌تان با خود بیاورد.
  • لباس آزاد و راحت بپوشید. لباسی نپوشید که مانع از انجام حرکاتتان شود زیرا فیزیوتراپیست می‌خواهد پایداری مفاصل و حرکاتتان را ارزیابی کند.
  • به فیزیوتراپیست تان بگویید که دقیقاً چه نواحی از بدنتان درد دارد و تا چه میزان می‌خواهید عملکردتان در طی جلسات فیزیوتراپی برگردد.
  • اطلاعاتی مانند چگونه شروع درد، ماهیت درد و مدت زمانی که درگیر این مشکل هستید را با فیزیوتراپیست در میان بگذارید.
  • تمریناتی را که فیزیوتراپیست به شما توصیه میکند به درستی انجام دهید و در صورت ابهام در مورد هر چیزی، از او سؤال کنید. همچنین برای رسیدن به نتایج موردنظر، تمرینات خود را به‌خوبی دنبال کنید.

برای دریافت خدمات فیزیوتراپی در منزل ، در تهران و یا اطراف تهران با شماره تلفن های کلینیک یادمان تماس حاصل فرمایید.

شماره تلفن های کلینیک : 02188088541 – 02188074196