بهترین کلینیک فیزیوتراپی محدوده سعادت‌آباد و شهرک غرب کجاست؟


فیزیوتراپی به شناسایی و به حداکثر رساندن کیفیت زندگی و حرکات بالقوه برای تسریع روند بهبودی، پیشگیری، درمان، توان‌بخشی و بازتوانی مربوط می‌شود.

فیزیوتراپی یک حرفه پزشکی است که به ارزیابی، تشخیص و درمان بیماری‌ها و معلولیت‌ها با روش‌های فیزیکی می‌پردازد. در این روش درمانی، خدماتی برای پیشرفت، حفظ و بازیابی حداکثر حرکات ارائه می‌شود. فیزیوتراپی به کاهش درد، بازیابی توانایی‌های حرکتی و انعطاف‌پذیری، افزایش دامنه حرکتی مفاصل، تقویت عضلات و حفظ وضعیت صحیح بدنی کمک می‌کند.

 بدن‌ها با هم تفاوت دارند و شما باید به دقت مورد معاینه و ارزیابی قرار گیرید تا دردهای مزمن شما به طور مؤثری کاهش یابد. همیشه با پزشک خود در مورد روش‌های درست تشخیص و درمان مشورت کنید. فیزیوتراپی یک رویکرد جامع‌نگر برای مراقبت‌های پزشکی است که توسط پزشکانی که کار آنها به حداکثر رساندن توانایی‌های حرکتی و عملکردی افراد در زندگی شخصیشان است انجام می‌شود.

کلینیک توان‌بخشی یادمان یکی از بهترین کلینیک‌های فیزیوتراپی محدوده سعادت‌آباد و شهرک غرب با بهره‌گیری از متخصصین مجرب و جدیدترین روش‌های فیزیوتراپی آماده خدمت‌رسانی به شما عزیزان می‌باشد.

 

انواع فیزیوتراپی


 

انواع فیزیوتراپیفیزیوتراپی ارتوپدی

در این نوع از فیزیوتراپی، تمرکز بر آسیب‌دیدگی‌های مرتبط با استخوان‌ها، مفاصل، تاندون‌ها، رباط‌ها و عضلات و همچنین آسیب‌دیدگی‌های ورزشی است. عواملی نظیر سبک زندگی غیرفعال و حتی افزایش احتمال آسیب‌دیدگی به دلیل داشتن زندگی‌های مدرن و صنعتی شدن و افزایش تعداد اتومبیل‌ها چالش‌هایی است که متخصصین ارتوپدی و متخصصین فیزیوتراپی با آنها مواجه هستند. فیزیوتراپی ارتوپدی به دو دسته اصلی که به شدت آسیب‌دیدگی بستگی دارد تقسیم می‌شود.

فیزیوتراپی کوتاه مدت

این نوع فیزیوتراپی مخصوص بیمارانی است که دچار ضایعات عصبی اسکلتی جزئی شده‌اند. ضایعت ممکن است تراماتیک مانند آسیب‌دیدگی‌های بافت نرم، شکستگی‌های جزئی یا غیر تراماتیک باشند. این بیماران به اقدامات فیزیوتراپی برای مدت کوتاهی نیاز دارند.

فیزیوتراپی بلند مدت

این نوع فیزیوتراپی به بیماری‌های پیچیده‌تر و سخت‌تر مانند روماتیسم مفصلی، شکستگی‌های سخت لگن و ستون فقرات اختصاص دارد که ممکن است باعث معلولیت‌های فیزیکی و عوارضی نظیر پاراپلاژی و تترا پلاژی شوند یا ممکن است نیاز به عمل‌های جراحی داشته باشند. این بیماران به دوره‌های طولانی‌تر فیزیوتراپی گسترده نیاز دارند و معمولاً غیر آمبولیزه می‌شوند.

فیزیوتراپی نورولوژیکی

بیماری‌های مختلف مغز و اعصاب هستند که ممکن است نیاز به اقدامات فیزیوتراپی داشته باشند. ضایعات سیستم عصبی – در مغز، نخاع یا عصب‌های محیطی – ممکن است به دلایل مختلفی نظیر وارد آمدن ضربه، ابتلا به برخی عفونت‌ها، نقص‌های مادرزادی، بیماری‌های کمبودی مانند کمبود ویتامین ب 12 و نئوپلاسم ایجاد شوند.
مشکلاتی نظیر فلج ماهیچه‌ای، همی پلاژی یا تتراپلاژی و بیماری‌های دیگر مانند آتاکسی، سرگیجه یا ورتیگو، سفت شدن عضلات در اثر ابتلا به بیماری پارکینسون، تومورها و دیستونی نیز از دیگر بیماری‌های نورولوژیکی هستند. برای همه این بیماری‌ها نیاز به اقدامات بلند مدت فیزیوتراپی است. هدف از فیزیوتراپی به دست آوردن استقلال فردی است. زمانی که انجام یک فعالیت عملکردی غیرممکن می‌شود، فیزیوتراپی به بیمار برای جبران این ناتوانی کمک می‌کند. به عنوان مثال، به یک بیمار مبتلا به پاراپلاژی که قادر به راه رفتن نیست، نحوه استفاده از ویلچر آموزش داده می‌شود و اتومبیل وی مطابق با شرایط فردی او تغییر می‌یابد تا به حداکثر تحرک دست یابد.

فیزیوتراپی مربوط به پیری

این نوع فیزیوتراپی به منظور توان‌بخشی بیماران سالخورده انجام می‌شود. افرادی که سن آنها بیش از 65 سال است معمولاً از بیماری‌های مختلف نورولوژیکی یا ارتوپدی رنج می‌برند. در این سن، فرد تعادل خود را از دست می‌دهد و ممکن است به همین دلیل زمین بخورد و دچار شکستگی شود. به یاد داشته باشید که همه مهارت‌هایی که یک متخصص فیزیوتراپی به بیماران این گروه سنی آموزش می‌دهد شامل ورزش‌های تعادلی، تقویتی، استقلال عملکردی فردی، بازتوانی دامنه حرکتی مفاصل، تمرینات تنفسی برای پاک کردن و حفظ ریه‌ها و توان‌بخشی قلبی است. این بیماران به وسایل کمکی مناسب مانند وسایل کمکی برای راه رفتن، کفی‌های ضد لغزش، نرده‌های محافظ در حمام و … نیاز دارند.

فیزیوتراپی قلب و ریه

فیزیوتراپی برای توان‌بخشی در حوزه قلب و ریه ضروری است. بیماران مبتلا به مشکلات تنفسی مانند بیماری انسداد مزمن ریه، آسم برونشیال، ریه‌های امفیوزماتئوس، پس از بایپاس عروق کورونری (عمل پیوند قلب)، پنومانیا، موارد پس از جراحی مانند پیوند کلیه و … به اقدامات فیزیوتراپی برای به دست آوردن دوباره قدرت قلبی و انجام فعالیت‌ها به طور مستقل نیاز دارند.

فیزیوتراپی کودکان

بسیاری از کودکانی که تأخیر در رشد دارند، مبتلا به فلج اطفال، فلج مغزی و… هستند برای مدتی طولانی به فیزیوتراپی نیاز دارند. این اقدامات به کودکان در کاهش اسپاسم، غلبه بر مشکلات رشد، افزایش استقلال و تقویت عضلات کمک می‌کند.

در فیزیوتراپی چه اقداماتی انجام می‌شود؟


 

در فیزیوتراپی چه اقداماتی انجام می‌شود؟

متخصص فیزیوتراپی بیمار را به طور کامل معاینه می‌کند و با صبر به مشکلات وی گوش می‌دهد. آنها ابتدا بیمار را می‌بینند و سپس او را لمس می‌کنند. آنها پس از معاینه، تشخیصی محتاطانه می‌دهند و سپس برنامه درمانی خود را ارائه می‌کنند. آنها همچنین تمریناتی به بیمار می‌دهند که برای تقویت عضلات در منزل انجام دهد. آنها اقدامات احتیاطی را به بیمار می‌آموزند تا از عود دوباره بیماری آنها و شعله‌ور شدن آن پیشگیری شود. متخصص فیزیوتراپی به بیمار مشاوره می‌دهد و فعالیت‌های انتقالی را به بیمارانی که به دلایلی نظیر ابتلا به آسیب‌دیدگی نخاعی بستری شده‌اند آموزش می‌دهد. آنها بر بازآموزی عضلات و کنترل و توان‌بخشی توانایی‌های ریز و درشت حرکتی در بیماران مبتلا به بیمارهایی نظیر آسیب‌دیدگی‌های نخاعی و فلج مغزی، ام اس، بیماری پارکینسون، آسیب‌دیدگی مغزی و سکته مغزی تمرکز دارند.

کاربردهای فیزیوتراپی


 

امروزه فیزیوتراپی به یک حوزه مهم تبدیل شده است. فیزیوتراپی یک بخش حیاتی در هر شاخه پزشکی محسوب می‌شود که در زندگی امروزی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

تسکین درد

فیزیوتراپی به تسکین درد کمک می‌کند. فیزیوتراپی با استفاده از مداخلات مختلف به کاهش درد در بیماری‌های مختلف ارتوپدی مانند شانه یخ‌زده، آرتروزها، التهاب تاندون، پارگی عضلات، کشیدگی‌های عضلانی کمک می‌کند.

خشک‌شدگی پس از شکستگی

شکستگی باعث ایجاد محدودیت در حرکت مفاصل پس از برداشتن گچ یا پس از انجام عمل جراحی می‌شود. فیزیوتراپی به بهبود دامنه حرکتی در مفصل، تقویت عضلات ضعیف شده و کمک به انجام فعالیت‌های روزمره کمک می‌کند.

اجتناب از انجام عمل جراحی

برخی بیماری ها را می‌توان به کمک اقدامات فیزیوتراپی به جای انجام عمل جراحی درمان نمود. این کار به کاهش عوارض پس از عمل جراحی و کاهش هزینه نیز کمک می‌کند.

کمک به عمل‌های جراحی

در برخی از عمل‌های جراحی، تقویت عضلات قبل از انجام عمل ضروری است. این به بهبودی سریع‌تر بیمار کمک می‌کند. برخی از این جراحی‌ها عبارتند از تعویض کامل مفصل زانو، عمل جراحی ستون فقرات، تعویض لگن، آزادسازی شانه یخ‌زده، عمل‌های جراحی برای ترمیم رباط‌ها و بسیاری از عمل‌های جراحی دیگر

توان‌بخشی پس از سکته مغزی

3 تا 4 ماه اولیه فیزیوتراپی پس از سکته مغزی می‌تواند به بازگشت برخی اثرات سکته مغزی در اندام‌ها کمک کند. با کمک تمرینات مناسب بیمار به طور کامل بهبود می‌یابد.

آسیب‌دیدگی‌های رزشی

متخصص فیزیوتراپی به بیماران مبتلا به آسیب‌دیدگی‌های ورزشی کمک می‌کند. هر بازی یک متخصص طب ورزشی دارد. فیزیوتراپی در زمین به بازیکنان کمک می‌کند تا بازی را تمام کرده و آسیب‌دیدگی آنها بهبود یابد.

کاهش احتمال زمین خوردن

تخصص فیزیوتراپی تمرینات تعادلی را به بیماران آموزش داده و به تقویت عضلات آنها کمک می‌کند. این کار تعادل بیماران را افزایش داده و از زمین خوردن آنها پیشگیری می‌کند.

مدیریت دیابت

متخصص فیزیوتراپی به کنترل دیابت کمک می‌کند. فعالیت‌های فیزیکی و کنترل رژیم غذایی به کنترل دیابت نوع 2 کمک می‌کند. متخصص فیزیوتراپی تمریناتی که به مدیریت وزن و در نتیجه کنترل دیابت کمک می‌کنند را به بیمار آموزش می‌دهد.

مدیریت بیماری قلبی

متخصص فیزیوتراپی نقش مهمی در کنترل عوارض پس از عمل بایپاس عروق کرونری دارد. آنها به پاک کردن ترشحات ریه کمک می‌کنند همچنین به تحرک بیمار و تقویت قلب او نیز کمک می‌شود. آنها به بهبود عامل تخریب کمک کرده و برنامه کامل توان‌بخشی قلبی به بیمار ارائه می‌دهند.

کمک در بخش مراقبت‌های ویژه

متخصص فیزیوتراپی نقش مهمی در ونتیلاتور برای بیمار دارد. انجام اقدامات فیزیوتراپی قفسه سینه برای پاک کردن خون جمع شده در ریه برای بیماران ونتیلاتور ضروری است. فیزیوتراپی اندامم ها نیز برای بیمارانی که در اتاق آی سی یو بی‌تحرک هستند الزامی ست. متخصص فیزیوتراپی در آموزش راه رفتن و مراقبت از کمر نیز به بیمار کمک کرده و از ایجاد زخم بستر روی بدن این بیماران پیشگیری می‌کند.

مدیریت بیماری‌های ریوی

فیزیوتراپی به بسیاری از بیماری ها مانند برونشیت، پنومانیت، امفیزم، برونشیواکتازی، آسم و… کمک می‌کند. فیزیوتراپی قفسه سینه به دفع ترشحات ریوی کمک می‌کند و اخلاط را از ریه‌ها دفع کرده و خون‌های جمع شده در قفسه سینه را از بین می‌برد. تمرینات تنفسی نیز به حفظ گشودگی ریه‌های بیمار کمک می‌کند.

سلامت زنان

فیزیوتراپی در قبل و بعد از زایمان مفید است. متخصص فیزیوتراپی کلاس‌های پیش از زایمان را برگزار می‌کند که در آنها به حفظ سلامت زنان و همچنین کودکان آنها و زایمان آسان کمک می‌کند. متخصص فیزیوتراپی همچنین به زنان در هنگام وضع حمل نیز کمک می‌کند. متخصص فیزیوتراپی پس از زایمان نیز به زنان کمک می‌کند، عوارض پس از زایمان مانند کمر درد، گردن درد، درد پایین کمر همراه با رادیوکلوپاتی نیز به کمک اقدامات فیزیوتراپی بهبود می‌یابند. متخصص فیزیوتراپی همچنین وضعیت بدنی درست را به بیمار آموزش می‌دهد تا به تسکین درد او کمک شود. متخصص فیزیوتراپی در دوران شیردهی نیز به زنان کمک می‌کند و وضعیت بدنی درست را در هنگام شیر دادن نوزاد به آنها آموزش می‌دهد تا دچار گردن درد و کمر درد نشوند.

روش‌های فیزیوتراپی


 

روش‌های فیزیوتراپی

درمان‌های دستی

هنگام مراجعه به متخصص فیزیوتراپی متوجه می‌شوید که تأکید او بر درمان‌های دستی است. این درمان‌ها شامل روش‌های دستی مانند دست‌کاری آرام، ماساژ، درمان نقاط ماشه‌ای، رهاسازی مایوفاشیال و تمرینات کششی می‌شود. این اقدامات به تسکین درد در مفاصل و بافت‌های نرم کمک می‌کنند.

درمان مبتنی بر شواهد

تا آنجا که ممکن است، پزشکان از شواهد و نتایج تحقیقات برای درمان استفاده می‌کنند. با این کار از انتخاب بهترین و به روزترین رویکردهای درمانی اطمینان حاصل می‌شود.

درمان فعال

بیشتر مدارک بر نقش مهم درمان‌های فعال در تسکین موفقت آمیز درد و آسیب‌دیدگی تأکید دارند. در درمان فعال شما نیز باید در درمان مشارکت کنید. این بدان معنی است که شما راه‌های درمان خود را یاد گرفته و به جای این که از روش‌های درمانی غیرفعال مانند درمان‌های دستی و مصرف دارو استفاده کنید، این روش‌ها را به کار می‌گیرید.

تمرینات ورزشی

یکی از پایه‌های اقدامات خوب فیزیوتراپی، انجام تمرینات ورزشی است. تمریناتی به منظور تقویت عضلات، افرایش توانایی‌های حرکتی، افزایش تعادل و بهبود عملکرد برای شما تجویز می‌شوند که مکمل درمان‌های دستی هستند. با انجام این ورزش‌ها شما قادر خواهید بود مشکلات را کنترل کنید همچنین فرایند بهبودی شما تسریع شده و عود دوباره بیماری و وابستگی شما به درمانگر نیز کاهش می‌یابد.

آموزش و ارتباط

درک این که مشکل چیست، چگونه ایجاد شده و نحوه مدیریتان چگونه است از اهمیت زیادی برخوردار است. به شما در مورد مشکلی که دارید آموزش داده می‌شود تا شما فرایند درمان و این که خودتان چه کمکی می‌توانید به روند درمان بکنید را متوجه شوید.

طب سوزنی

بسیاری از درمانگران برای انجام طب سوزنی آموزش دیده‌اند. این یک نوع درمان سنتی مکمل است که به تسریع روند بهبودی بیمار کمک می‌کند.

مزایای فیزیوتراپی در بهترین کلینیک سعادت‌آباد و شهرک غرب


 

بهبود چرخه خواب

درد مزمن می‌تواند هم از نظر فیزیکی و هم از نظر روحی خسته‌کننده باشد. غالباً بیمارانی که درد مزمن دارند دچار مشکلات خواب نیز هستند اما خواب خوب شبانه در دوره بهبودی بسیار مهم است. در فیزیوتراپی تمرینات سبک ورزشی با روش‌های درمانی دیگر ترکیب می‌شود تا ترشح اندورفین افزایش یافته و درد بیمار تسکین یابد. این به خواب بهتر شبانه بیمار کمک کرده و چرخه سالم خواب را دوباره بازمی‌گرداند. خواب کافی نیز نقش مهمی در دروان بهبودی شما دارد بنابراین اگر شما خوب استراحت نکنید، بدن شما نسبت به درد حساس‌تر و تحریک‌پذیرتر می‌شود. در فیزیوتراپی به شما تمرینات ورزشی سبک و مناسب داده می‌شود تا عضلات شما شل شده و از درد رها شوند.

روش‌های درمانی بدون دارو

از آنجا که مزیت‌های استفاده از داروهای مسکن در رسانه‌ها به دلیل وابستگی که این داروها برای بیمار ایجاد می‌کنند زیر سؤال می‌رود، روش‌های فیزیوتراپی جذابیت روزافزونی پیدا کرده است. در فیزیوتراپی از روش‌های طب دستی همراه با مداخلات بدون دارو مانند اولتراسوند، لیزر درمانی و طب سوزنی برای کاهش ناراحتی استفاده می‌شود. این روش درمانی بدون دارو یک گزینه عالی برای تسکین علائم و نشانه‌های آسیب‌دیدگی‌ها یا دردهای مزمن دیگر است.

فعالیت‌های بازیابی شده

فیزیوتراپی به بازیابی قدرت فیزیکی، انعطاف‌پذیری و بهبود عملکردها کمک می‌کند. علاوه بر اینها به فرد این امکان را می‌دهد که بتواند پس از آسیب‌دیدگی وظایف روزمره خود را بدون این که دوباره دچار درد و مشکل شود انجام دهد. این نوع از درمان برای هر فردی که از ناتوانی‌های فیزیکی، درد مزمن یا آسیب‌دیدگی رنج می‌برد مفید بوده و به وی این امکان را می‌دهد که قدرت و توانایی‌های حرکتی خود را بازیافته و بتواند کارهای روزمره خود را بدون مشکل انجام دهد.

روش‌های درمانی شخصی شده

متخصص فیزیوتراپی بری درمان و مدیریت انواع آسیب دیگی‌ها آموزش دیده و تجربه کسب کرده است. همه برنامه‌های درمانی برای شما شخصی‌سازی شده و قابل تحمل است. بدون توجه به نوع آسیب‌دیدگی یا بیماری که به آن مبتلا هستید، متخصص فیزیوتراپی طیفی از اقدامات درمانی و تغییرات سبک زندگی را برای کمک به شما در مدیریت و درمان مؤثر درد ارائه می‌دهد. متخصص فیزیوتراپی در دانشگاه تحصیل کرده و برای معاینه و تشخصی مشکلات شما آموزش دیده است. وی می‌تواند روش‌های درمانی صحیح و مناسب و همچنین تغییرات سبک زندگی ضروری که در مدیریت و در بسیاری موارد رفع درد و ناراحتی مفید است را به شما ارائه دهد.

رهایی از درد

در مواجهه با مواردی نظیر دردهای مزمن، افراد احساس می‌کنند که بدون وابستگی به دارو و مسکن احتمال بهبودی آنها و تسکین کامل درد بسیار پایین است. به هر حال، یک متخصص فیزیوتراپی به کاهش و در بسیاری از موارد رفع کامل درد کمک می‌کند. در این روش درمانی شما به هیچ نوع دارویی وابسته نخواهید شد زیرا برخی داروهای مسکن اعتیادآور هستند.

اعتماد به نفس خود را حفظ کنید

غالباً بسیاری از افراد پس از آسیب‌دیدگی، اعتماد به نفس و توانایی‌های خود را از دست می‌دهند که می‌تواند باعث اضطراب و افسردگی شود زیرا آسیب‌دیدگی‌های فرد بهبود نمی‌یابند و درد نیز مزمن شده است که این موضوع می‌تواند بر نتایج درمان نیز تأثیر می‌گذارد. به هر حال با انجام اقدامات فیزیوتراپی شما قادر خواهید بود تا اعتماد به نفس خود را در دوران بهبودی بازیافته و یک متخصص متبحر به شما این اطمینان را می‌دهد که بهترین روش‌های درمانی را برای آسیب‌دیدگی‌ها و درد دریافت کرده و می‌توانید توانایی‌های عملکردی و حرکتی خود را دوباره بازیافته و به زندگی راحت و عادی خود ادامه دهید.

مستقل زندگی کنید

جلسات درمانی فیزیوتراپی فقط برای دردهای مزمن و آسیب‌دیدگی‌های جدی نیستند. متخصص فیزیوتراپی به درمان افراد مبتلا به دردهای روزمره و شایع کمک کرده و روش‌های زندگی مستقل را به آنها آموزش می‌دهد. آسیب‌دیدگی‌های شغلی بسیار شایع هستند و باید در اسرع وقت تحت درمان قرار گیرند تا از دائمی شدن آنها جلوگیری شود. با شروع اقدامات فیزیوتراپی، شما می‌توانید آسیب‌دیدگی‌های شغلی و کاری و دردها را قبل از این که به مراحل خطرناک و جدی برسند درمان کنید.

فیزیوتراپی بیماران پارکینسون (ورزش و حرکات فیزیوتراپی)