در مراقبت‌های سلامتی ستون فقرات، تراکشن به عمل کاهش فشار از روی ستون فقرات و سیستم عصبی – عضلانی اسکلتی با استفاده از نیروی منحرف به انتهای بخش خاصی از ستون فقرات اشاره دارد. تراکشن یا کشش باید قبل از خرید هرگونه دستگاه خانگی در محیطی ایمن و کنترل شده  انجام شود. بیمارانی که از لحاظ پزشکی ارزیابی نمی‌شوند و از تراکشن استفاده می‌کنند ممکن دچار صدمات و آسیب‌‌های جدی شوند. توصیه‌ می‌شود که حتما با پزشک و یا فیزیوتراپیست در خصوص وضعیت خود صحبت کنید و از وی بپرسید که آیا استفاده از تراکشن برای شما مناسب است یا نه. از تراکشن عموما در درمان ستون فقرات گردن جهت کاهش فشار بر روی ریشه‌های عصب گردنی بیمار مبتلا به فتق دیسک، بیماری دژنراتیو دیسک و  تنگی نخاع استفاده می‌شود. کشش گردنی ممکن است توسط یک متخصص مراقبت‌های بهداشتی و آموزش دیده به صورت دستی انجام شود. البته انواع مختلفی از دستگاه‌های کششی جهت مصارف خانگی نیز وجود دارد که می‌توانید آنها تهیه کنید تا علائم بیماران را بصورت موقتی تسکین دهد.

درمان با تراکشن اصطلاحی وسیع است که اشاره به چندین روش استفاده از نیروی مکانیکی جهت جدا کردن مهره‌های کمر  در امتداد محور پایین‌تر ستون فقرات دارد. تراکشن می‌تواند بصورت متناوب  (کشش متناوب و سپس آرام‌سازی بصورت چرخه‌های  چندین دقیقه‌ای) و یا  پایدار (به مدت ۲۰ تا ۶۰ دقیقه بطور ثابت انجام شود) و یا پیوسته (به مدت ساعت‌ها یا روز انجام شود) باشد. البته می‌تواند درمان با تراکشن را از روی جهت نیروی اولیه‌ی آن نیز تعریف کرد بطوری که یا محوری ( محور پایین‌تر ستون فقرات) یا نیروی کششی ( نیروی محوری با نیروهای خارج از محوری همچون نیروی خم شدن و یا خم شدن جانبی ترکیب می‌شود) می‌باشد. نیروی کششی خود به دو زیر گروه دستی و وضعیتی تقسیم می‌شود.

جهت کسب اطلاعات بیشتر به وب سایت ما مراجعه کنید و جهت مراجعه حضوری و دریافت خدمات فیزیوتراپی در منزل با ما در ارتباط باشید.

آدرس: دسترسی یک: شهرک غرب- بلوار پاک‌نژاد- بالاتر از دادمان- مرکز پزشکی یادمان

دسترسی دو: شهرک غرب- بلوار فرخزادی- بالاتر از دادمان- کوچه ناخدا محتاج- پلاک یک

ایمیل: info@yadman-rehab.com

تماس با مدیریت: ۰۹۱۰۰۲۰۹۰۳۰

ویزیت در منزل: ۰۲۱۸۸۰۸۸۵۴۱

تلگرام: ۰۹۱۰۰۲۰۹۰۳۰

برداشت فشار از روی نخاع به روش غیرجراحی چگونه است؟


blank

تراکشن ستون فقرات نوعی از درمان به کمک برداشتن فشار از روی ستوف فقرات است فشار روی آن را کاهش می‌دهد.تراکشن را می‌توان به دو صورت دستی و یا مکانیکی انجام داد. کشش ستون فقرات برای درمان دیسک‌های داری فتق، سیاتیک، بیماری دژنراتیو دیسک، فشردگی اعصاب و سایر عارضه‌های مربوط به کمر مورد استفاده قرار می‌گیرد. برداشتن فشار از روی نخاع بصورت غیرجراحی نوعی کشش موتوریزه شده است که می‌تواند به کاهش درد کمر کمک کند. در برداشتن فشار از روی ستون فقرات به آرامی ستوان فقرات فرد کشش می‌آید و باعث تغییر نیرو و موقعیت ستون فقرات می‌شود. این تغییر با ایجاد فشار منفی در دیسک، باعث کاهش فشار روی دیسک‌های ستون فقرات می‌شود که همچون کوسن‌های ژل مانندی بین استخوان‌های ستون فقرات فرد قرار دارند.در نتیجه ممکن است که دیسک‌های برآمده یا فتق دار عقب‌نشینی کنند و فشار را از روی عصب‌ها و سایر ساختارهای ستون فقرات فرد بردارند. برداشته شدن فشار از روی اعصاب به بهبودی حرکت آب، اکسیژن و مایعات غنی از مواد مغذی به داخل دیسک‌ها کمک می‌کند و باعث درمان آنها می‌شود. تراکشن ستون فقرات باعث کششیدن ستون فقرات جهت برداشتن فشار از روی دیسک‌های فشرده می‌شود و منجر به صاف شدن ستون فقرات شده و نهایتا توانایی بدن برای درمان کردن خود را بهبود می‌بخشد.

پزشکان از برداشتن فشار از روی ستون فقرات به روش غیرجراحی برای درمان موارد زیر استفاده می‌کنند:

  • درد کمر یا گردن یا سیاتیک که باعث درد، ضعف یا سوزش و سرایت آن به قسمت پاها می‌شود.
  • بیرون زدن دیسک‌های فتق‌دار یا بیماری دژنراتیو دیسک
  • درمان مفاصل نخاعی ساییده شده ( که سندروم فاست پشتی نامیده می‌شود)
  • درمان ریشه‌های عصب نخاعی بیمار یا آسیب‌دیده

کشش ستون فقرات چه تاثیر درمانی دارد؟


blank

تراکشن ستون فقرات یا تراکشن دیسک کمر باعث کشش آن شده و فشار را از روی دیسک‌های فشرده برمی‌دارد و منجر به صاف شدن ستون فقرات شده و توانایی بدن برای درمان کردن خود را بهبود می‌بخشد.

چه کسانی مجاز به استفاده از تراکشن هستند؟


افرادی که از بیماری‌های نخاعی رنج‌ می‌برند می‌توانند از مزایای این روش درمانی بهره‌مند شوند زیرا تراکشن نیروی جاذبه را معکوس می‌کند. عمدتا از تراکشن برای درمان موارد زیر استفاده می‌شود:

  • دیسک‌های لغزیده شده
  • خار استخوانی
  • بیماری دژنراتیو دیسک
  • دیسک‌های فتق‌دار
  • بیماری فاست
  • سیاتیک
  • تنگی سوراخ بین مهره‌ای
  • فشردگی عصب‌ها

چه کسانی نباید از روش برداشتن فشار از روی ستون فقرات به شیوه‌ی غیرجراحی استفاده کنند؟


blank

از پزشک بپرسید که آیا استفاده از این روش برای وضعیت شما مناسب است یا نه. البته بهتر است که از این روش در دوران بارداری استفاده نکیند. افرادی که دارای یکی از شرایط زیر هستند نباید از تراکشن استفاده کنند:

  • شکستگی
  • تومور
  • آنوریسم آئورت شکمی
  • استئوپروز پیشرفته
  • ایمپلنت‌های فلزی در ستون فقرات

درمان انواع مشکلات ستون فقرات با تراکشن


blank

تراکشن ستون فقرات شکلی از درمان با تراکشن است که فشار روی ستون فقرات را کاهش می‌دهد. تراکشن را می‌توان به صورت دستی و یا مکانیکی انجام داد. تراکشن ستون فقرات در درمان دیسک‌های فتق‌دار، سیاتیک، بیماری دژنراتیو دیسک، فشردگی عصب‌ها و بسیاری از بیماری‌های مربوط به کمر کاربرد دارد. شهواد و مدارک زیادی دال بر کاربرد تراکشن در ستون فقرات کمر وجود ندارد. بدلیل نیاز به مقدار زیادی نیرو برای غلبه بر نیروهای فشرده‌کننده‌ی موجود در ستون فقرات کمر معمولا امکان استفاده از تراکشن دستی وجود ندارد. البته شاید برخی از بیماران استفاده از تراکشن کمر را سودمند بدانند اما با این حال عموما استفاده از چندین شیوه‌ی درمانی ضروری است و اکثر بیماران به این نکته پی‌ می‌برند که درمان بلند مدت زیاد کارساز و موثر نیست. میزهای وارونه‌ی خانگی در آسیب‌دیدن بیمار نقش دارند و ممکن است که سایر مشکلات سلامتی فرد از جمله فشار خون را در بیماران نامناسب برای استفاده از این روش تشدید کنند.

تراکشن کمر یا لومبار 

blank

از زمان بقراط تا کنون از اشکال مختلفی از تراکشن کمر جهت کاهش درد استفاده شده است. امروزه فیزیوتراپیست‌ها از تراکشن کمر برای درمان بیماران دارای درد در کمر و پاها استفاده می‌کنند. اگرچه هنوز هم اثربخشی تراکشن لومبار در تعداد اندکی از کلینیک‌ها زیر سوال رفته است اما با این حال تراکشن لومبار سه مزیت به همراه دارد که عبارتند از: برداشتن فشار جهت افزایش فضای بین مهره‌ای، کشیدگی رباط طولی پشتی و کشیدن برآمدگی دیسک به سمت مرکز مفصل.

انواع مختلف تراکشن کمر کدامند؟

انواع مختلف تراکشن کمر عبارتند از:

  • اولا در این تراکشن از تراکشن مکانیکی با استفاده از دستگاهی مکانیکی و میز با طراحی خاص و دارای دو قسمت استفاده می‌شود. این دستگاه فشردگی خاصی جهت اجرای تراکشن ایجاد می‌کند. بیمار از کمری متشکل از دو حلقه جهت کمک به وی استفاده می‌کند.
  • همچنین در تراکشن اتوماتیک از میزی متشکل از دو بخش استفاده می‌شود و بیمار با مشیدن بازوها و یا فشار دادن پاهای خود نیروی کشش را ایجاد می‌کند.
  • سرانجام، در مرحله‌ی آخر تراکشن دستی توسط فیزیوتراپیست انجام می‌شود و در آن مچ پاهای بیمار کشیده می‌شوند. یکی دیگر از شیوه‌های اجرای تراکشن دستی بدین شکل است که بیمار پاهای خود را بر روی شانه‌های فیزیوتراپیست قرار داده و فیزیوتراپیست دست‌های خود را بر روی ران‌ها بیمار می‌گذارد و آنها را می‌کشد.

از تراکشن پیوسته به مدت چندین ساعت به همراه وزنه‌های کوچکی استفاده می‌شود. انجام تراکشن پایدار در مدت زمان کمتری صورت می‌گیرد اما نیروی کشش بیشتری به فرد وارد می‌کند. تراکشن متناوب نیز مشابه تراکشن پایدار است با این تفاوت که در این تراکشن به تناوب به فرد نیروی کشش وارد آمده و سپس  در وقفه‌های معینی این نیرو رها می‌شود.

تراکشن گردنی

blank

تراکشن گردنی در درمان انواع مختلفی از درد، تنش و خشکی گردن کاربرد دارد. کشش گردن به آرام کردن عضلات کمک می‌کند و می‌توان بطور قابل ملاحظه‌ای در عین حال که انعطاف‌پذیری را افزایش می‌دهد، درد و خشکی گردن را نیز کاهش می‌دهد. همچنین از تراکشن گردنی جهت صاف کردن دیسک‌های بیرون زده و فتق‌دار استفاده می‌شود. این تراکشن می‌توان درد، پیچ‌خوردگی و اسپاسم مفاصل را تسکین دهد. البته از کشش گردنی در درمان آسیب‌های گردن، فشردگی عصب‌ها و اسپوندلیت گردنی نیز استفاده می‌شود. دستگاه‌های تراکشن گردنی از طریق کشش مهره‌های ستون فقرات و عضلات کار می‌کنند و سبب کاهش فشار و درد می‌گردند. با استفاده از نیرویی سر را از قسمت گردن دور کرده و به نوعی باعث کشش آن قسمت می‌شوند. ایجاد فضا در بین مهره‌ها باعث کم شدن فشردگی شده و باعث آرام شدن عضلات می‌شود. این کار باعث کشش عضلات و مفاصل اطراف گردن می‌شود و نهایتا منجر به تحرک بهتر، بهبود دامنه حرکتی و تراز شدن می‌گردد. با افزایش دامنه تحرکات امکان انجام فعالیت‌های روزمره با سهولت بیشتری برای شما فراهم می‌شود. چندین شیوه‌ برای انجام تراکشن گردنی وجود دارد و این تراکشن می‌تواند توسط فیزیوتراپیست انجام شود و یا خود فرد نیز می‌تواند به تنهایی آن را در خانه انجام دهد. درمانگر فیزیکی می‌تواند بهترین روش مورد نیاز شما را تعیین کند. ممکن است که فیزیوتراپیست به شما پیشنهاد کند که یک دستگاه تراکشن گردنی خریداری کرده و در منزل از آن استفاده کنید، شاید هم استفاده از ابزالات خاصی را برای شما تجویز کند. دستگاه‌های تراکشن گردنی را می‌توان بصورت آنلاین و یا در فروشگاه‌های لوازم پزشکی تهیه کرد. چنانچه که قصد دارید از دستگاه تراکشن گردنی در خانه استفاده کنید بهتر است که حتما این قضیه را با فیزیوتراپیست خود در میان بگذارید. می‌توانید به کمک فیزیوتراپیست از انجام صحیح روند درمانی اطمینان حاصل کرده، وضعیت پیشرفت خود را سنجیده و درمان خود را با نیازهای خود سازگار کنید.

تراکشن دستی گردن

تراکشن گردنی دستی توسط فیزیوتراپیست صورت می‌گیرد. در این روش، ابتدا بیمار باید دراز بکشد و فیزیوتراپیست به آرامی سر وی را گرفته و در راستای دور کردن از گردن می‌کشد. فیزیوتراپیست این وضعیت را تا چند لحظه نگه می‌دارد و سپس سر بیمار را رها کرده و مجددا این عمل را تکرار می‌کند. فیزیوتراپیست تنظیماتی در موقعیت دقیق فرد ایجاد می‌کند تا بهترین نتایج را برای وی به ارمغان آورد.

تراکشن مکانیکی گردن

این نوع تراکشن نیز باید توسط فیزیوتراپیست صورت بگیرد. در این تراکشن، در حالی که بیمار به پشت خوابیده است، بندهایی به قسمت سر و گردن وی متصل می‌شود. سر دیگر این بندها به دستگاه یا سیستمی از وزنه‌ها متصل است و نیروی تراکشن را جهت کشش سر از قسمت گردن و ستون فقرات فراهم می‌کند.

دستگاه Over- the- door  برای کشش گردن

این دستگاه برای مصارف خانگی است که در آن بندی به سر و گردن بیمار متصل می‌شود و سر دیگر آن به طنابی که بخشی از یک سیستم کشش وزنه‌ای بر روی در است، متصل می‌شود. از این دستگاه می‌توان در حین نشستن، دراز کشیدن به پشت و یا لم دادن نیز استفاده کرد.

چه مدت طول می‌کشد تا فرد پس از استفاده تراکشن گردن احساس سالم بودن کند؟


blank

هر انسانی متفاوت از فرد دیگر است لذا از سالیان سال که هزاران  افراد از این دستگاه استفاده کرده‌اند، همگی آنان چیزها و گزارشات مختلفی در خصوص استفاده و زمان بهبودی پس از آن ارائه کرده‌اند، اما آنچه که بطور قطع معلوم است این است که حداقل به ۲۰ تا ۲۵ جلسه جهت ارائه هیدراسیون کافی برای ایجاد تغییر و حتی گاهی‌اوقات ۳۵ جلسه نیز نیاز است.  با در نظر داشتن این موارد، هر کسی به شکل متفاوتی به درد نگاه می‌کند. بیمارانی بوده‌اند که پس از گذراندن ۴ جلسه درمانی از شر درد خلاص شده‌اند و بیمارنی نیز بوده‌اند که بعد از ۲۵ جلسه مراجعه موفق به رفع درد شده‌اند. قانون خاصی برای تعیین لحظه‌ی دقیق بهبودی بیمار وجود ندارد اما باتوجه به نرخ بالای موفقیت کلینیک ما، اکثر بیماران در برهه‌ای از زمان هرچه شاید بعضی زودتر و بعضی دیرتر می‌توانند به نقطه بهبودی دست یابند.

سوالات متداول درباره تراکشن درمانی


تراکشن درمانی روشی غیرجراحی برای کاهش درد و اصلاح مشکلات مربوط به ستون فقرات است. هرچند که تراکشن درمانی عوارض جانبی به همراه دارد اما تراکشن ستون فقرات در اکثر افراد باعث کاهش درد بصورت مستمر شود.

چگونه می‌توان خود را برای تراکشن ستون فقرات آماده کرد؟

قبل از استفاده از تراکشن ستون فقرات باید با پزشک خود صحبت کنید و یک برنامه‌ریزی کاملا مدیریتی برای درمان جسمانی شما ارائه کند. غالبا کشش ستون فقرات بعنوان سکویی برای سایر شیوه‌های درمانی عمل می‌کند. هر چند معمولا نیازی به آن نیست اما ممکن است که پزشک توصیه کند که ورزش‌های خانگی را قبل از تراکشن ستون فقرات شروع کنید.

تراکشن ستون فقرات چه نتایجی به همراه دارد؟

نتایج حاصل از تراکشن ستون فقرات شامل کاهش درد، تراز مناسب و صحیح نخاع و برداشتن فشار از روی مفاصل است. تراکش ستون فقرات باعث کشش عضلات و استخوان‌های کمر می‌شود تا در برابر نیروی جاذبه مقاومت کند. اگر تراکشن ستون فقرات در شرایط درست انجام گیرد، می‌تواند به طرز عجیبی نحوه‌ی حرکت و حس و حال فرد را بهبود بخشد.

چشم‌انداز تراکشن ستون فقرات چیست؟

به کمک سایر درمان‌های جسمانی، بسیاری از افراد در استفاده از تراکشن ستون فقرات به موفقیت‌هایی دست می‌یابند. درمان باعث تسکین درد شده و بدن بهتر می‌تواند خود را درمان کند.  برخی از افراد برای مدت کوتاهی تنها به درمان با تراکشن ستون فقرات نیاز دارند اما برخی دیگر از افراد نیازمند استفاده از تراکشن ستون فقرات در تمام طول زندگی خود هستند.

عوارض جانبی تراکشن ستون فقرات چیست؟

blank

گاهی‌اوقات تراکشن ستون فقرات باعث بروز دردی می‌‌شود که شدیدتر از وضعیت اولیه است. افراد مبتلا به پوکی استخوان و انواع خاصی از سرطان نباید از تراکشن درمانی استفاده کنند. یکی دیگر از عوارض جانبی تراکشن ستون فقرات این است که موجب اسپاسم عضله می‌شود. بیشتر پزشکان آمادگی لازم برای اسپاسم عضلات در طول و یا بعد از تراکشن درمانی را دارند. البته کشش ستون فقرات هیچگونه خطر دراز مدتی به همراه ندارد. برخی از عوارض جانبی تراکشن ستون فقرات ممکن است بعد از اتمام درمان رخ دهند. بسیاری از افراد مدعی هستند که بعد از استفاده از تراکشن درمانی دچار اسپاسم عضلات شده‌اند، و برخی دیگر نیز دچار درد در قسمت درمان شده می‌شوند. یکی از معایب تراکشن ستون فقرات این است که این روش مناسب همه‌ی افراد نیست. پزشک می‌تواند باتوجه به سوابق پزشکی فرد تعیین کند که آیا نتایج حاصل از تراکشن درمانی ارزش ریسک کردن را دارد یا نه.

درمان پوکی استخوان با فیزیوتراپی،مگنت تراپی ورزش و تغذیه مناسب