آسیب به بیضه بعد از ضربه
جنس مذکر اندامی به نام بیضه دارد که در کیسههایی پوستی به نام اسکروتوم قرار دارد و خارج از بدن او آویزان است. بیضهها به دلیل موقعیت خاصشان آسیب پذیرند و بسیاری از حوادث منجر به ضربه دیدن آنها میشود. آسیب دیدگی مستقیم (وارد شدن ضربه) علت 75 درصد از آسیبهای بیضه است. حوادث ناگوار دیگر پاره یا سوراخ شدن کیسه بیضه (اسکروتوم) و ضربه خوردن به بیضه را در پی دارد.
انواع آسیب های وارد شده به بیضه:
-
پارگی
-
شکستگی
-
پیچ خوردگی
-
هماتوسل
-
جابجا شدن و دررفتگی بیضه
-
التهاب اپیدیدیم
-
از بین رفتن کامل پوشش بیضه ها
-
عفونت
-
عوارض آسیب به بیضه بعد از ضربه
آسیب دیدن بیضه درد شدید، کبودی، تورم و حتی ناباروری و عدم بچه دار شدن در مردان را در موارد شدید به دنبال دارد. بیضهها به دلیل اسفنجی بودن در اکثر موارد بخشی از ضربه وارده را جذب میکنند، بدون این که آسیب جدی ببینند. پارگی بیضه نوع نادری از آسیب بیضه است که در صورت وارد شدن ضربه مستقیم به بیضه یا فشرده شدن بیضه به استخوانهای سخت شرمگاهی رخ میدهد. این نوع آسیبدیدگی باعث میشود خون به داخل کیسه بیضه ترشح کند و عوارض جدی چون ناباروری را ایجاد میکند. انجام جراحی در موارد وخیم برای ترمیم پارگی و حفظ بیضه ضروری است.
درمان آسیب به بیضه
اگر آسیب از نوع پیچ خوردگی بیضه باشد، فوق تخصص اورولوژی، بیضه را حین نگه داشتن کیسه بیضه میچرخاند و آن را به سر جای اصلی خود برمیگرداند. البته معمولاً باید جراحی انجام شود، حتی اگر بیضه به موقعیت اصلی خود برده شود. اگر بیضه در اثر سانحه جابجا شده باشد، فوق تخصص اورولوژی آن را با فشار به سر جای خود برمیگرداند. ممکن است انجام جراحی نیز ضرورت یابد. دیگر روش جراحی درمان ضربه به بیضه این است که جراح کیسه بیضه را باز میکند تا پوشش روی آن را به بیضه بخیه بزند. جراح گاهی بخشی از بیضه یا همه آن را برمیدارد. اگر کیسه بیضه حین تصادف به شدت آسیب دیده باشد، جراح پوست لازم برای ترمیم را از بخش دیگری از بدن میگیرد. متخصص گاهی پس از بهبود یافتن بیضهها دستور سونوگرافی میدهد تا مطمئن شود که هیچ ناهنجاری دیگری وجود ندارد.
برای مشاوره و درمان با ما تماس بگیرید