آرتروسکوپی چیست و از آرتروسکوپ چه استفاده ای می شود
مشکلات گردن:
1) گردن درد 2) آرتروز گردن 3) دیسک گردن
4) سندرم سر و گردن رو به جلو
در این مبحث به آرتروز گردن می پردازیم.
آرتروز گردن
عوامل زیادی باعث بوجود آمدن این عارضه می شوند و اغلب با افزایش سن مرتبط است. استخوان های گردن، مانند اعضای دیگر بدن، با بالا رفتن سن به تدریج فرسوده می شود. این مساله اغلب موجب آرتروز می شود. آرتروز گردن، اسپوندیلوز نیز نامیده می شود. اسپوندیلوز گردن، تخریب مفاصل گردن است. بیماری آرتروز با افزایش سن به شدت شیوع پیدا می کند. بیشتر از 85 درصد از افراد بالای 60 سال مبتلا به این بیماری هستند. اگر چه اسپوندیلوز گردن نوعی آرتروز گردن است اما به ندرت باعث فلج شدن یا ناتوانی جسمی می شود. کسب اطلاعات در مورد ستون فقرات و نحوه کار کردن آن به شما کمک می کند تا بیماری اسپوندیلوز گردن را بهتر بشناسید. امکان بروز این بیماری در هر سنی حتی در جوانان هم وجود دارد، اما شیوع آن در افراد سالخورده بیشتر می باشد. از جمله علائم شایع آرتروز گردن، درد گردن، سر درد و سرگیجه می باشد؛ همچنین ممکن است درد شانه و حتی درد کتف نیز بروز کند.
درمان:
استحکام بخشیدن و کشش عضلات کشیده شده یا ضعیف شده عموما به عنوان اولین روش درمانی برای گردن درد و آرتروز گردن تجویز می شود.
درمانگر همچنین از انقباض گردن و اصلاح طرز نشستن و ایستادن استفاده می کند. برنامه های درمان متغیر است، اما عموما بین 6 تا 8 هفته طول می کشد. جلسات درمان دو تا سه بار در هفته برگزار می شوند.
یک درمان موثر در گردن درد فیزیوتراپی می باشد.
ورزش و حرکات اصلاحی:
از جمله تمرینات ورزشِ گردن دردِ ناشی از آرتروز گردن، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
-کشش گردن:
قسمت های دیگر بدن خود را صاف نگه دارید، چانه خود را به سمت جلو هل بدهید تا گلوی شما کشیده شود. به آرامی عضلات گردن خود را بکشید و به مدت 5 ثانیه در این وضعیت باقی بمانید. سر خود را به مرکز برگردانید و آن را به سمت عقب هل بدهید و چانه خود را بالا بگیرید. به مدت 5 ثانیه در این وضعیت باقی بمانید. این حرکت را پنج مرتبه تکرار کنید. با تقویت عضلات فشار کمتری به مهره های گردن وارد می شود و علائم آرتروز گردن از جمله گردن درد، تخفیف می یابد.
-خم کردن گردن:
سر خود را به طرف پایین خم کنید تا چانه شما بر روی سینه تان قرار بگیرد. به آرامی عضلات گردن خود را بکشید و به مدت 5 ثانیه در این وضعیت باقی بمانید. به وضعیت طبیعی خود برگردید و این حرکت را 5 مرتبه تکرار کنید.
-چرخش گردن:
سر خود را به یک طرف بچرخانید، چانه خود را پایین یا بالا نبرید و تا حدی سر خود را بچرخانید که احساس گردن درد نکنید. به آرامی عضلات گردن خود را بکشید و به مدت 5 ثانیه در این وضعیت باقی بمانید. سر خود را به مرکز برگردانید و سپس این حرکت را برای سمت مخالف تکرار کنید. این حرکت را در هر سمت 5 مرتبه تکرار کنید.
-خم کردن گردن ( پهلو به پهلو):
سر خود را به سمت شانه خم کنید، به نحوی که گوش به سمت شانه متمایل شود. به آرامی عضلات گردن خود را بکشید و به مدت 5 ثانیه در این وضعیت باقی بمانید. سر خود را به مرکز برگردانید و این حرکت را برای سمت مخالف تکرار کنید. این حرکت را در هر سمت 5 مرتبه تکرار کنید. کشش را در این تمرینات ورزشی تا جایی ادامه دهید که باعث گردن درد نشود.
در ادامه تصویر ورزشهای گردنی در آرتروز آورده شده.
مطالب محبوب
برچسبها
آسیب زانو تصویر توانبخشی جراحی زانو درمان فیزیکی سردرد میگرنی سکته مغزی فلج مغزی فیزیوتراپی فیزیوتراپی ورزشی فیزیوتراپی گردن لیزر تراپی لیزر درمانی متخصص فیزیوتراپی متخصص کاردرمانی مزایای فیزیوتراپی ورزش درمانی کاردرمانگر کار درمانی کاردرمانی کاردرمانی کودکان کلینیک فیزیوتراپی کلینیک کاردرمانی کلینیک یادمان گردن درد